9. ay bebeğin ve senin için daha güzel olacak.. Artık her besini deneyebilirsiniz! Bu ayda da yemek saatleri düzeniniz devam etmeli. Bebeğinizin rahatlıkla sizinle birlikte yemek yeme alışkanlığı kazanabileceği bir ay olacak. Sizinle birlikte olduğu sofrada 9 aylık bebek neler yer? Nasıl beslenmeli?
3 fiyat teklifi al, karşılaştır, en iyisini seç. TEKLİF AL
9 Aylık Bebek Neler Yer?
1 yaşa doğru adım adım giderken bebeklerin beslenmesi de önemli ölçüde değişiyor. 9 ay bebekleri artık sizinle aynı yemek sofrasında. Tabii ki yiyecekleri biraz daha farklı.. Büyüdüğünde iştahsızlık sorunu çekmemek için şimdiden yeni besinler denetmek gerekiyor. Peki 9 aylık bebek neler yer?
9 aylık bebek kaç saatte bir beslenmeli?
Bebeğiniz ek gıdaların yanında anne sütüne de ihtiyaç duyar. Bu dönemde de anne sütünü ihmal etmemeniz gerekiyor. 9 aylık bebek için tavuk, balık, kıyma ise gün içinde verebileceğiniz besinlerden. 9 aylık bebek kaç saatte bir beslenmeli? Bebekler bu dönemde 3 saatte bir beslenebilir. Sabahları anne sütü ile güne başlanmalı.
Sebze meyve püresi, peynir, reçel, ceviz gibi gıdalar daha öncesinde olduğu gibi bu dönemde de kahvaltı menüsünde yer alıyor. Bebeğinize bu ayda kuru fasulye gibi yiyecekler de verebilirsiniz. Günlük tavuk, balık ihtiyacı ile birlikte 9. aydan önceki menü hala geçerli. Ona havuçlu ıspanak püresi de yapabilirsiniz. 1 adet havucu doğrayıp 2 su bardağı suda haşlayın ve içine yaprak kadar ıspanak, 1 yemek kaşığı pirinç ve 1 diş sarımsak ekleyin, 15 dakika pişirin. Daha sonra bu karışımı blenderdan geçirin.
Örnek bir bebek menüsünde 9 aylık bebek neler yer? Sabah kahvaltısının anne sütü ile başlaması gerektiğini söylemiştik. Tuzsuz beyaz peynir, yumurta sarısı kahvaltının olmazsa olmazı. Ona gün içinde mercimek çorbası, şehriye çorbası gibi gıdalar da verebilirsiniz. Örnek bir tavuklu şehriye çorbası tarifi ile devam edelim. 1 adet havuç ve patatesi haşlayın, Daha sonra 1 soğan ve yarım biberi doğranmış şekilde ve 100 gr tavuk eti ile şehriyeyi de ekleyin. Ocağın altını kapattıktan sonra 1 tatlı kaşığı da zeytinyağı ekleyebilirisiniz. Ayrıca sofraya sizinle oturan bebeğinize parmak gıdalar vererek hem dişlerini kaşımasını sağlayabilir hem de kendi yemek yeme alışkanlığını kazandırabilirsiniz.
Bebeğinizi bu dönemde hangi besinler verip vermeyeceğinizi doktorunuzla da görüşmelisiniz. Herhangi bir alerji durumuna karşı önlem alın.
3 fiyat teklifi al, karşılaştır, en iyisini seç. TEKLİF AL