Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Akdeniz Bölgesi Halk Oyunları Nelerdir? Hangi Oyunlar Oynanır?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 30/04/2021 tarihinde yazıldı.

Ülkemizde, her yörenin kendine özgü bir halk oyunu vardır. Farklı kıyafetlerle, farklı müzik ve farklı figürlerle oynanan bu Akdeniz bölgesi halk oyunları her yörede olduğu gibi Akdeniz Bölgesi'nde de farklılık göstermektedir.


Akdeniz Bölgesi Halk Oyunları

Nasıl ki Karadeniz Bölgesi'nde horon, Doğu Anadolu'da halay ağırlıktaysa Akdeniz Bölgesi'nin de kendine özgü halk oyunları vardır. Sizin için bu yazımızda Akdeniz Bölgesi halk oyunları listesine yer verdik.


Mengi oyunu

Mengi oyunu, Akdeniz Bölgesi halk oyunları arasında yer almaktadır. Akdeniz Bölgesi'nde çoğunlukla yaz akşamlarında birbirinden güzel halk oyunları oynanır. Mengi oyunu da bunlardan biridir. Eğer yolunuz Akdeniz'e düşerse, mengi oyunu oynayan insanlara denk gelmenizi umarız...


Teke oyunu

Teke oyunu da Akdeniz Bölgesi halk oyunları arasında bulunuyor. Hem Batı Akdeniz hem de Doğu Akdeniz'de bilinen, oldukça yaygın ve pek çok Akdenizli tarafından severek oynanılan bir halk oyunu türüdür.


Kaşık oyunu

Kaşık oyunu Eskişehir, Afyon, Konya, Kütahya, Bilecik, Kırşehir, Mersin, Antalya gibi şehirlerde oldukça yaygındır. Sadece Akdeniz Bölgesi'nde oynanmaz fakat Akdeniz Bölgesi halk oyunları listesinde yer almaktadır. Kaşıklardan çıkan sesler, keyifli müziği, figürleri... İzlemesi de, oynaması da oldukça keyiflidir!


Semah oyunu

Semah, halk oyunları arasında görülse de aslında dans türü değildir. Müzik eşliğinde dönülen, "Hakk'a yaklaşma, maneviyatla yüzleşme ve maddi dünyadan uzaklaşma" olarak görülen bir törendir.


Zeybek oyunu

Zeybek, Ege Bölgesi'nde çok yaygındır ve Ege Bölgesi ile adeta özdeşleşmiştir. Fakat, Akdeniz Bölgesi'nde de sıklıkla oynanmaktadır. Bu sebeple en sevilen halk oyunları arasında bulunan zeybek oyununu Akdeniz halk oyunları listesine eklememiz mümkün. Daha fazla halk oyunu görseli için aşağıda sıraladığımız görsellere göz atabilirsiniz.


Örnek Akdeniz halk oyunu

Yukarıdaki videoda Akdeniz Bölgesi'nde sıklıkla oynanan bir halk oyununu görebilirsiniz. İzlediğinizde, halk oyunlarının ne kadar keyif verici olduğunu göreceksiniz.


En İyi Halk Oyunları Ekibi Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Halk Oyunları Ekibi profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Akdeniz Bölgesi Halk Oyunları Nelerdir? Hangi Oyunlar Oynanır? için en iyi profesyonel listesi
4.8 18 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?