Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Diş Hediği Tarifi ve Kutlaması Nasıl Yapılır?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 12/05/2021 tarihinde yazıldı.

Diş hediği, bebeğin ilk çıkan dişini kutlamak amacıyla hazırlanır. Diş hediği yapılmasının amacı çocuğun iri, sağlam ve düzgün dişlere sahip olmasını dilemektir. Bu nedenle diş hediğinin yapılacağı buğdayın iri olması tercih edilir.


Bebek Diş Hediği

Bebeğin ilk dişinin göründüğü zaman yapılan buğday ve nohuttan oluşan hedik kuruyemişlerle birlikte konuklara servis edilir. Kuruyemişler zevke ve yöreye göre farklılık gösterse de kuru üzüm, ceviz, kayısı kurusu en çok tercih edilenlerdendir.


Diş Hediği Tarifi

Diş buğdayı yapımı zahmetli gibi görünse de hazırlaması oldukça kolaydır, sadece malzemelerin hazır olması için biraz zaman gereklidir. Diş buğdayını, kendiniz hazırlamak istiyorsanız oldukça pratik olan tarifimiz işinize yarayacaktır. Aşağıdaki malzemeler ve hazırlanıştaki tarifi takip ederek, diş hediği için diş buğdayı hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

500 gram aşurelik buğday

200 gram nohut ( haşlanmış)

½ su bardağı kuru kayısı

½ su bardağı kuru üzüm

½ su bardağı ceviz

½ su bardağı fındık

1 çorba kaşığı şeker

Hazırlanışı: Bir gece önceden aşurelik buğdayı ve nohutu ıslatın. Bir gece suda beklemiş nohut ve buğdayı ayrı ayrı haşlayın. Haşladığınız malzemeler soğuduktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip çok ezmeden harmanlayın. Tek kişilik servis kaselerine paylaştırdığınız hedikleri bonibon, kuş lokumu ve kuru yemişlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.


Diş Hediği Kutlaması

Diş buğdayı kutlamasına aile, akraba ve arkadaşlar katılabilir. Diş buğdayı kutlanırken bebek, üzerine çeşitli meslekleri temsil eden nesnelerin olduğu örtünün ortasına oturtulur. Kalem, kitap, makas, para gibi objeler arasında bebeğin birini seçmesi beklenir.Bebek hangi objeyi seçer ise ileride o objenin temsil ettiği mesleği seçeceğine inanılır. Örtüye yerleştirilecek nesneler seçilirken bebeğe zarar vermeyecek özellikte olmasına dikkat edilmesi gerekir. Örneğin makas kullacaksanız gerçek makas yerine oyuncak makas da tercih edebilirsiniz. Günümüzde diş hediği kutlamalarında diş hediğinin yanı sıra diş şeklinde pasta, kurabiye gibi ikramlıkların da kutlamayı zenginleştirmek için kullanılması oldukça yaygındır.


Diş Hediği Organizasyonu Nasıl Olmalı?

Bebeğinizin ilk dişini sevdiklerinizle beraber keyifli bir şekilde kutlamak için nasıl bir organizasyon yapacağınıza karar veremediyseniz diş buğdayı organizasyonu için sunduğumuz fikirlere göz atabilirsiniz.


En İyi Diş Buğdayı Organizasyon Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Diş Buğdayı Organizasyon profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Diş Hediği Tarifi ve Kutlaması Nasıl Yapılır? için en iyi profesyonel listesi
5.0 52 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?