Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Evde Pilates Yapılır mı? Pilates Önerileri

author
Nedim Emre Akın
tarafından 21/05/2021 tarihinde yazıldı.

Son zamanların en gözde sporlarından biri olan pilates, hem çok zorlayıcı olmaması, hem psikolojik açısından iyi hissettirmesi hem de fit kalmak için son derece ideal.


Doğru Duruş Doğru Nefes; Pilates

Birçok spor salonunda veya kurs merkezinde verilen pilates derslerinin yanı sıra birçok kişi evde pilates yapmanın da yollarını araştırıyor. Eğer kursa gidecek vaktiniz veya bütçeniz yoksa üzülmeyin, doğru duruş ve doğru nefes teknikleri ile evde de pilates yapabilirsiniz.


Evde Pilates Nasıl Yapılır?

Bir spor salonunda eğitmen yardımıyla pilates yapmak elbette çok daha kolaydır. Ancak böyle bir imkanınız yoksa evde de pilates yapmanız mümkündür. Evinizde doğru yeri seçmek, doğru malzemeleri kullanmak ve en önemlisi de doğru bir pilates programı hazırlamak gerekir.


Evde pilates için gerekenler...

Öncelikle evinizde minderinizin sığabileceği ve hareketlerinizi sınırlamayacak bir alan seçmelisiniz. Seçtiğiniz bu yer hem ferah hem de havalandırılmış olmalı. Çünkü pilateste nefes alıp verişler son derece önemli.


Rahat bir ortam seçmelisiniz

Bazı hareketlerde kollarınızı ya da bacaklarınızı gerdiğinizde elinizin ya da ayağınızın herhangi bir kenara çarpmaması da önem taşıyor. Bunun için kendinize en rahat yeri seçmelisiniz.


Hangi malzemelere ihtiyacınız var?

Pilatese yeni başlıyorsanız, bir odayı dolduracak pilates malzemeleri satın almanıza gerek yok. İhtiyacınız oldukça ve pilates konusunda ilerledikçe diğer malzemeleri almaya başlayabilirsiniz. Başlangıç için öncelikle pilates minderine sahip olmanız gerekli. Pilates minderi bulamıyorsanız kamp için satılan sıkıştırılmış köpükten yapılmış minderler de kullanabilirsiniz. En önemli kısmı, minderin kaygan olmamasıdır.


Aynaya ihtiyacınız olabilir

Pilates yapacağınız yerde büyük bir aynaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Hareketleri doğru yaptığınızı teyit etmek için kendinizi görmeniz gerekebilir. Pilates topu ve pilates çemberi de başlangıç için alınabilir.


Düzenli yapmaya özen gösterin

Eğer evde pilates yapmaya başlayacaksanız bunu düzenli yapacağınıza dair kendinize söz vermelisiniz. Başlangıçta her gün 10 dakika ayırarak başlayabilirsiniz. İlerledikçe bunu günde 20 dakikaya arttırabilirsiniz. 10 dakika başlangıçta size kısa ve etkisiz gelebilir. Ancak başlangıçta zorlanmamanız için 10 dakika uygun bir süredir. Haftalar ilerledikçe 20 dakika daha sonra 30 dakikaya çıkarabilirsiniz. Düzenli yaptığınız takdirde çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.


Evde pilates yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar

Evde pilates egzersizi esnasında dikkatinizi dağıtacak her şeyden uzak durun. Telefonunuzu sessize alın, televizyonu kapatın ve her zaman dinlediğiniz müzikleri değil daha sakin müzikleri tercih edin.


Nefes egzersizleri ve su!

Nefes egzersizlerini öğrenin ve konsantrasyon açısından nefes ritminize odaklanın. Yanınızda su bulundurun ve egzersiz sırasında azar azar içmeye özen gösterin. Kaçırdığınız gün olduğunda telafi etmek amacıyla daha yoğun bir egzersiz uygulamayın.


Evde Uygulayabileceğiniz Pilates Hareketleri

Evde pilates yapma konusunda kararlıysanız size bu konuda yardımcı olabilecek yazılarımız var. Pilates Topu Hareketleri , Pilates Hareketleri İçin Öneriler ve Pilates Nedir? Nasıl Yapılır? yazılarımızı okuyarak hemen pilatese başlayabilirsiniz!


En İyi Pilates Dersi Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Pilates Dersi profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Evde Pilates Yapılır mı? Pilates Önerileri için en iyi profesyonel listesi
5.0 17 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?