Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Hamile Pilatesi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Etmek Gereklidir?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 07/05/2021 tarihinde yazıldı.

Her geçen yıl hem sağlık hem de spor alanında farklı yöntemler moda haline geliyor. Ancak bazıları geçici bazıları ise gerçekten doğru yöntemler olduğu için kalıcı oluyor. Hamile pilatesi de bunlardan biri..


Hamile Pilatesi Yapılmalı Mı?

Kimileri hamile pilatesini sağlıksız bulurken kimileri için de hamilelik döneminde olmazsa olmaz. Peki hamile pilatesi nasıl yapılır ve nelere dikkat etmek gereklidir?


Hamilelikte sporun önemi

Birçok uzmanın da onayladığı gibi hamilelik döneminde egzersiz yapmak son derece önem taşıyor. Hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak kendinizi iyi hissetmeniz için gün aşırı egzersiz yapmanız gerekli. Kilo verme amacı taşımayan, çok fazla zorlamayan bu egzersizlerle birlikte bu dönemde oluşacak bel ve sırt ağrılarını büyük ölçüde hafifletmeniz mümkün.


Spor yaparak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz

Hamilelik döneminde spor yaparak uyku problemlerinizi azaltabilir, ağrılarınızı dindirebilir, kendinizi huzurlu hissedebilir ve en önemlisi de normal doğumu kolaylaştırabilirsiniz.


Hamileliğe uygun sporlar seçmelisiniz

Hamileliğe uygun sporlar seçerek hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için tehdit oluşturmayacak egzersizler yapmanız son derece yararlı. İşte tam bu noktada hamile pilatesi nasıl yapılır soruları aklınıza gelmeye başlar.


Hamile pilatesi nedir?

Hamilelik döneminde sizi zorlamayacak egzersizler arasında yürüyüş, aetobik, hamile yogası ve hamile pilatesi yer alıyor. Bu egzersizler sizin kas direncinizi ve esnekliğinizi artırır, solunum sisteminizi dengeler ve sizi ruhen iyi hissettirir.


Pilates ile kendinizi fazla zorlamadan spor yapabilirsiniz

Hamileler için pilates, çok fazla zorlanmadan yapabileceğiniz bir egzersiz olduğu için ideal. Hamile pilatesi, hiçbir şekilde yorgun hissettirmez, kas yapınızı esnek tutar, duruş bozukluklarınızı düzeltir ve ağrılarınızın hafiflemesini sağlar.


Hamile pilatesi ile normal pilatesin farkı

Normal şartlarda yapılan pilates egzersizleri hamileler için uygun olmayabilir. Hamile pilatesinin farkı, anne adayını zorlamayacak, bebeğe zarar vermeyecek ve çok fazla efor harcatmayacak hareketlerin seçilmesidir. Normal pilatesteki birçok hareket hamilelik döneminde yapılmaz. Bunun için yalnızca vücudunuzu esnetecek ve rahatlatacak hareketler seçilerek bir egzersiz oluşturulur.


Hamile pilatesi nasıl yapılır?

Her ne kadar internet üzerinden pek çok hareketi görebilme imkanınız olsa da hamile pilatesi için bir eğitmen yardımı almanız çok daha faydalı. Bir eğitmen yardımıyla hazırladığınız egzersiz programınızı doğum doktorunuza da göstermeyi ihmal etmeyin. Çünkü her anne adayının vücut işleyişi, sahip olduğu rahatsızlıklar ve hamileliği farklıdır. Doktorunuzda onay aldıktan sonra sizin için belirlenen programı eksiksiz ve düzenli bir şekilde yapmaya özen gösterin.


Hamile pilatesi kesinlikle kilo verme amaçlı yapılmaz

Hamilelik döneminde yapılan pilatesin amacı kilo vermek değil, vücudunuzun daha zinde olmasını sağlamaktır.


Programınıza başladıktan sonra uzun aralar vermeyin ve düzensiz yapmayın

 

Her türlü sporda olduğu gibi gebelikte yapılan pilates gibi sporlardan fayda görmeniz için düzenli olarak yapmanız gerekmektedir.


Herhangi bir kas ağrısı hissettiğinizde doktorunuza danışın

Pilates, sizde kas ağrısı gibi bir soruna neden olursa hemen bırakmalı ve doktorunuza danışmalısınız.


Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Hamilelik döneminde vücudunuzu rahatlatmak için hamile yogasını da deneyebilirsiniz. Hamile yogası size fiziksel açıdan rahatlatacağı gibi stresten kurtulmanıza da yardımcı olur. Hamile yogası hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazılarımıza göz atabilirsiniz.


En İyi Hamile Fotoğrafçısı Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Hamile Fotoğrafçısı profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Hamile Pilatesi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Etmek Gereklidir? için en iyi profesyonel listesi
5.0 40 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?