Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Kedi Aşı Takvimi ve Fiyatları - Evcil Hayvan Bakım Önerileri

author
Nedim Emre Akın
tarafından 06/05/2021 tarihinde yazıldı.

Evlerimizin şirin mi şirin, en sevimli eğlenceli dostları kediler. Bu yazımızda kedi aşı takvimi hakkında bilgiler vereceğiz.


Kedi aşı takvimi neden gereklidir?

Kediler için 9 canlı ibaresi çok kullanılır. Evet her ne kadar bünyeleri pek çok canlıya göre daha dayanıklı görünse de onların da bir can taşıdığını yaşayan bir organizma olarak hastalık ve parazitlere açık olduklarını bilmek gerekir. Bu nedenle minik dostlarımız bir kedi aşı takvimi programına göre mutlaka aşılanmalıdırlar.


Kedilerimizi aşılatmadan önce nelere dikkat etmeliyiz?

Kedilerimizi aşılatmadan önce aşılanmaya uygun zamanın oluşması ve bazı sakıncalı dönemlerin atlatılmış olması gerekir. Kedi aşı takvimi uygulanırken şunlara dikkat etmeliyiz. Dişi kediler çiftleşmeden önce mutlaka leukemia aşısı yaptırılmalı ve hamileyken kesinlikle aşıya götürülmemelidirler. Hastalık dönemlerinde aşı yaptırılmamalıdır. Yavru kediler mutlaka sütten kesilmiş olmalıdırlar. Aşı öncesi iç ve dış parazit temizliği yapılması aşı verimi açısından ve sizin sağlığınız açısından çok önemlidir.


Kedi aşı takvimi içerisinde yapılan aşılar

Kedi aşı takvimi boyunca uygulanacak aşılar; Karma Aşı (FCV+FHV+FPV), Leukemia (Feline Leukemio Virus), Kuduz (Rabies) aşıları uygulanmaktadır.


Kedi aşı takvimi uygulaması

Kedi aşı takvimi uygulama periyotları aşağıdaki gibi uygulanabilir.

İlk Gün : İç dış parazit aşısı – 20 TL

7-9. hafta: Karma Aşısı (3′lü ya da 4′lü) – 70 TL

12. hafta: Karma (İkinci kez) - 70

13. hafta: Lösemi (FeLV) – 70 TL

16. hafta: Lösemi (İkinci kez) - 70 TL

18. hafta: Kuduz Aşısı - 60 TL

Aşı sonrası nelere dikkat etmeliyiz?

Aşı sonrasında kedimizi stresten uzak tutmalı ve istirahat etmesini sağlamak gerekir. Aşı yapıldıktan sonraki 2-3 saat kedimizi gözlemlemeliyiz. Kedimiz aşı sonrası durgunlaşabilir, hafif ateşi olabilir ve iştahında bir azalma gözlemlenebilir. Bunlar normal durumlardır ve aşıdan 1 saat sonra azalarak kaybolmaya başlarlar. Bunların dışında anormal değişimler veya alerji belirtileri varsa mutlaka veterinerinize danışın. Aşıların faydalı olabilmesi için mutlaka kedi aşı takvimi düzenine uymalısınız.


Sevimli Yaratıklar: Kediler

Kediler evimize geldiği andan itibaren komik hareketleri ve ilginç tavırlarıyla ilgi odağı olurlar. Nankör oldukları söylense de bu tarz bir yakıştırma hiç uymuyor o sevimli yaratıklara. Belki biraz aslan akrabalarından kaynaklanan asil tavırları böyle düşündürüyor bizlere.


En İyi Köpek Eğitim Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Köpek Eğitim profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Kedi Aşı Takvimi ve Fiyatları - Evcil Hayvan Bakım Önerileri için en iyi profesyonel listesi
4.9 18 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?