Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Kurumsal Organizasyon Çeşitleri ve Örnekleri

author
Nedim Emre Akın
tarafından 07/05/2021 tarihinde yazıldı.

Kurumsal başarının en önemli unsurlarından biri iletişimdir. Müşteri kitlesiyle, çalışanlarla ve diğer kurumlarla iletişim kurmanın yolu ise kurumsal organizasyon adı verilen etkinliklerden geçer.


Kurumsal Organizasyon Nedir?

Hedef kitleye ulaşarak marka değerini pekiştirmek ya da kurum için iletişimi sağlayarak motivasyonu arttırmak için yapılan etkinlikler kurumsal organizasyon olarak anılır. Hedef kitleye ve işlevine göre farklı organizasyon çeşitleri bulunmaktadır.


Fuar

Fuar, tanıtım ve kitleye ulaşma bakımından önemli kurumsal organizasyon etkinliğidir. Ulusal ya da uluslar arası alanda düzenlenen bu etkinlikler, belli bir alanda hizmet veren firmaların katılımına açıktır. Firmanın hedef kitleyle doğrudan temasa geçtiği bir etkinlik olduğu için önemlidir. Ülkemizde her yıl düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı buna örnek gösterilebilir.


Şirket Organizasyonu

Kurum içi iletişim, iş verimini arttırmak ve başarılı bir yol izleyebilmek için son derece önemlidir. Şirket organizasyonu, aynı firmada ya da projede çalışan kişileri bir araya getirebilmek için düzenlenen kurumsal organizasyon etkinliğidir. Çalışanları motive etmeye odaklı olarak organize edilen şirket yemeği, piknik, parti gibi organizasyonlar şirket organizasyonu kapsamında yer alır.


Toplantı

Şirketin ya da kurumun faaliyetlerini değerlendirmek, iş planı çıkarmak ve kurumsal kararlar almak için yapılan organizasyon toplantı olarak adlandırılır. Yalnızca yönetim kademesinde yapılacağı gibi, bütün çalışanlara açık olarak da düzenlenebilir. Toplantı, firmanın ilerleyişini ve politikasını belirleyen kurumsal organizasyon çeşididir.


Ayrılış (Jübile) - Hoş Geldin

Hoş geldin etkinlikleri, kurum içi kaynaşma bakımından önemli organizasyonlardır. Genellikle resmi açılış haftasında yapılan bu etkinliklerin amacı, işe yeni başlayan kişilerin iş arkadaşlarıyla tanışmalarını ve şirketle kaynaşmalarını sağlamaktır.

Kurumda uzun yıllar çalışan ve emekliye ayrılan kişiler için düzenlenen jübile etkinlikleri de kurum içi ilişkilerin pekişmesini sağlayan önemli kurumsal organizasyon etkinlikleri arasındadır.


Seminer

Herhangi bir konuda bilgi vermek ve mevcut bilgileri tartışmak için düzenlenen kurumsal organizasyon seminer olarak adlandırılır. Bu organizasyonun temel amacı çalışanları belli konularda bilgilendirebilmek ve iyi bir şekilde ilerleyebilmek için gerekli bilgilerin edinilmesini sağlamaktır. Kurum içi ya da kurumlar arası olarak düzenlenebilir.


Konferans

Kitleyi belli bir konuda bilgilendirmek için yapılan, bilim, sanat ve fikir adamlarının konuşmacı olarak yer aldıkları kurumsal organizasyonu etkinlikleri konferans olarak adlandırılır. Konferans, akademik bir konunun ele alındığı bir etkinlik olarak seminerden ayrılır. Sunum yapan kişi konuyu bilimsel açıdan ele alır ve belli bir tezi savunur.


Panel

Belli bir konunun uzmanlar tarafından seyirciler önünde ele alındığı ve tartışıldığı kurumsal organizasyon etkinliği panel olarak adlandırılır. Panel, tıpkı konferans gibi akademik bir üslubun hakim olduğu, konuların bilimsel olarak ele alındığı bir etkinliktir. Etkinlik bir moderatör tarafından yönetilir. Organizasyon sona erdikten sonra dinleyicilerin katılımcılara soru sorması için ek bir süre tanınır. Genellikle kurumlar arası olarak düzenlenen bir organizasyondur.


En İyi Açılış Organizasyon Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Açılış Organizasyon profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Kurumsal Organizasyon Çeşitleri ve Örnekleri için en iyi profesyonel listesi
5.0 161 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?