Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Nişan Alışverişinde Neler Alınır?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 22/03/2021 tarihinde yazıldı.

Evlilik kararı alındıktan sonra ki sizi belki de en çok uğraştıracak konulardan birine geldi sıra. Nişan alışverişi! Aileler artık tanıştı, söz kesildi ve sıra nişan merasimine geldi. Aile büyükleri sizi bu konudaki örf ve adetlerin neler olduğu konusunda bilgilendirecektir. Çünkü, bu örf ve adetlerde standart bir şey yok. Bölgeden bölgeye yapılan şeyler değişmekte. İki tarafında yapması gerekenler var. O yüzden iki taraf içinde yorucu bir süreç olacak. Sizlere biraz yol göstermesi için nişan alışverişinde neler alınır araştırdık. Bu şekilde zaman kazanabilirsiniz.

Bohça hazırlamak oldukça yaygın bir gelenek. Hem söz için hem de nişan için ayrı ayrı bohçalar hazırlanabiliyor. Nişan bohçasının farkı biraz daha detaylı olarak hazırlanmasıdır. Erkek için hazırlanan bohça kız tarafının zevkine bırakılır. Ancak, gelin bohçası için alışverişe gelin ile beraber çıkılmalıdır. Ayrıca bazı bölgelerde gelin ve damat haricinde diğer aile üyelerine de bohçalar hazırlanabiliyor. Nişan bohçasında olması gerekenleri de sizler için bu yazımızda listeleyeceğiz.


Nişan Alışverişinde Erkek Tarafı Neler Alır?


Erkek tarafı gelin bohçasından önce nişan için alyansları alır. Alyans haricinde çoğu bölgede geline iki adet bilezik alınır. Bu tabi bölgedeki geleneklere göre değişiklik gösterebilir. Gelin bohçası içeriği ise genel olarak şu şekildedir;

  • İşlemeli banyo havlusu ve lifi
  • Takı seti ( kolye, bilezik, küpe)
  • Çanta
  • Sabahlık ve gecelik seti
  • Krem seti
  • El ve ayak bakım seti
  • Çorap
  • Epilasyon seti
  • Pijama takımı
  • İç çamaşırı seti
  • Saç bakım seti ( tarak, fırça, toka)
  • Ev terliği


Nişan Alışverişinde Kız Tarafı Neler Alır?


Kız tarafı ise nişan alışverişinde genel olarak damada saat alır. Ayrıca damat bohçasını hazırlar. Damat bohçası gelin bohçası gibi sandıkta veya bohçada gitmez. Özel olarak hazırlanmış bavulda gider. Bunun süslemesini de ayrı yapmanız gerekir. Damat bohçası içeriği ise şu şekilde olur;

  • İşlemeli banyo havlusu ve lifi
  • Çorap
  • Bakım ürünleri ( Deodorant, parfüm, diş fırçası )
  • Cüzdan
  • Kemer
  • Gömlek ve kravat
  • İç çamaşırı
  • Traş takımı


Eski geleneklerde bu bohçalar gelinin çeyizi ile beraber 40 gün sergilenirdi. Ancak, tabi artık o tarz adetler kalmadı. Nişan alışverişinde neler alınır diyorsanız, çeyizler ve bohçaların önceliği artık gelin ve damadın ihtiyaçlarını karşılamak.


En İyi Nişan Organizasyon Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Nişan Organizasyon profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Nişan Alışverişinde Neler Alınır? için en iyi profesyonel listesi
5.0 32 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

İlgili Sorular
Nişan Saçları, En Güzel Nişan Saç Modelleri Isteme Çiçeği Modelleri İçin Birbirinden Güzel Öneriler Nişanlık Modelleri İçin Harika Öneriler En Güzel Nişan Gelinlikleri ve Nişan İçin Abiye Tavsiyeleri En Güzel Çiçekli Nişan Taçları Modelleri Nişan Çiçeği Modeller İçin Harika Fikirler En Güzel Kütük Nişan Tepsisi Modelleri, Yapımı ve Fiyatları Nişan Yeri Süsleme Malzemeleri, Örnekleri ve Fikirleri Nişan Konuşma Balonları Örnekleri, Fikirleri ve Modelleri Birbirinden Güzel Nişan Aksesuarları, Örnekleri ve Fikirleri Nişan Tepsisi Modelleri İçin Harika Öneriler Nişan El Çiçeği Modelleri ve Fikirleri - En Güzel Nişan El Buketi Örnekleri Nişan Kapı Süsleri Yapımı, Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirleri Nişan Davetiye Sözleri için Etkileyici Öneriler Nişan Kurabiyesi Tarifi ve Modelleri Nişan Konsepti Fikirleri, Önerileri ve Tavsiyeleri Nişan Tepsisi Nasıl Süslenir? Nişan Tepsisi Fikirleri Nişan Yüzüğü Seçimi İçin Etkileyici Öneriler Nişan Sandığı Süsleme Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri En Güzel Nişan Pankartları Yazıları ve Örnekleri Nişan Alışveriş Listesi Nasıl Hazırlanır? Birbirinden Güzel Nişan Yastığı Modelleri, Örnekleri ve Fiyatları Birbirinden Güzel Nişan Makası Süsleme Örnekleri En Güzel Nişan Kurdelesi Modelleri ve Süsleme Örnekleri En Güzel Gelin ve Nişan Bohçası Fiyatları ve Modelleri Nişan Bohçası Nasıl Hazırlanır? Nişan Bohçasında Neler Olmalı? Nişan Bohçası Listesi ve Nişan Bohçasında Olması Gerekenler Nelerdir? Nişanda Erkek Tarafı Ne Takar? Nişanda Takı Takılır mı?
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?