Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Pilates Eğitmenliği İçin Neler Yapmak Gerekir?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 21/05/2021 tarihinde yazıldı.

Son zamanlarda en popüler spor dallarından biri haline gelen pilates, bu sporu yapanların yanı sıra eğitmeni olmak isteyen kişilerin de sayısını arttırdı. Pilates eğitmenliği son yıllarda yükselişe geçen meslek dallarından biri haline geldi.


Pilates Eğitmenliği

Sporu seven ve en önemlisi de pilatesi seven birçok kişi, bu sporu yapmak isteyenlere yardımcı olmak ve bunu bir meslek haline getirmek amacıyla eğitmen olmanın yollarını arıyor. Peki pilates eğitmenliği için neler yapmak gerekir?


Kendinizi hazır hissetmelisiniz.

Pilates eğitmeni olmanın en önemli ve ilk aşaması kendinizi ruhen hazır hissetmektir. Kendinizi eğitmen olmak için hazır hissediyorsanız, eğitmen olmanız için önünüzde hiçbir engel yok demektir. Lise öğreniminizi tamamlamışsanız ve herhangi bir sağlık sorununuz yoksa belirli eğitimleri tamamlayarak eğitmen olma şansına sahipsiniz. Kendinizi eğitmenlik eğitimi için hazır hissetmeniz ve zihninizi buna kanalize etmeniz son derece önemli.


Kimler Pilates Eğitmenliği yapabilir?

Türkiye’de pilates eğitmenliği için yetki veren en resmi kurum Cimnastik Federasyonu’dur. Bunun yanı sıra birçok üniversitenin Beden Eğitimi Yüksekokulu veya Spor Bilimleri Fakültelerinde uzmanlık dersleri de veriliyor. Bu tür eğitimlere katılmak için lise mezunu olmanız yetiyor. Bu eğitimler sonunda sertifika alarak eğitmen olmaya hak kazanmış oluyorsunuz. Eğer BESYO mezunuysanız bu kurslardaki eğitim süresi sizin için daha kısa olacaktır.


Eğitmenlik için hangi eğitimlerden geçilmeli?

Spor eğitmeni olmak son derece önemlidir. Çünkü eğitmenliğini yaptığınız kişilerin beden sağlığı tamamen sizin sorumluluğunuz altındadır. Bunun için eğitimlerinizi en iyi şekilde tamamlamanızda fayda var. Bu meslek insan sağlığı üzerine olduğu için en doğru eğitimi almalısınız. Bu eğitimler;

  • İlk Yardım Eğitimi
  • Anatomi ve Fizyoloji Eğitimi
  • Spor Psikolojisi Eğitimi
  • Spor Beslenmesi Eğitimi
  • Etkili iletişim ve İkna teknikleri
  • Ulusal ve Uluslarası Federasyonların verdiği resmi antrenör lisanslı eğitimler.

Staj son derece önemli

Eğitimlerinizi tamamlayıp, sertifikalarınızı aldığınız anda iyi bir pilates eğitmeni olmuş sayılmıyorsunuz. Bu bilgilerinizin üzerine deneyim katmak için staj yapmanız son derece önemli. İyi bir yerde iş bulmadan önce kendinizi tam anlamıyla yetiştirmeniz için az da kazansanız hiç kazanmasanız da iyi bir yerde staj yapmaya özen göstermelisiniz. Tecrübe, eğitmenliğin olmazsa olmazıdır. Bunun için eğitiminizi daha üst bir seviyeye taşımak ve sonunda başarılı bir pilates eğitmeni olmak için şartları ne olursa olsun uzmanların tecrübelerinden faydalanacağınız bir staj programı ayarlamalısınız.

Tüm bunların sonunda iyi bir pilates eğitmeni olabilir ve belki de alanınızda çok başarılı olabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için Pilates Hareketleri İçin Öneriler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.


En İyi Pilates Dersi Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Pilates Dersi profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Pilates Eğitmenliği İçin Neler Yapmak Gerekir? için en iyi profesyonel listesi
5.0 17 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?