Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Sünnet Çocuğuna Kına Nasıl Yakılır?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 01/05/2021 tarihinde yazıldı.

Geçmişten günümüze gelene kadar adetlerimizin gerektirdiği şekilde; evlilik öncesinde gelinlere, askere giden gençlere ve sünnet çocuklarına kına yakılmıştır. Geleneklerimize göre sünnet kınası organizasyonu nasıl yapılır? Sünnet çocuğuna kına nasıl yakılır ve yakılırken hangi şarkı çalar?


Sünnet Çocuğuna Kına Nasıl Yakılır?

Sünnet kınası organizasyonu, hemen hemen her etkinlik gibi detaylı planlanması gereken bir organizasyondur. Sünnet mekanından hediyeliklere, kınadan müziklere kadar her şey düşünülmelidir.


Sünnet kınası nedir?

Sünnet kınası, sünnet çocuğuna henüz sünnet olmamışken kına yakılması için düzenlenen törendir. Kına, sünnetten bir gün önce veya birkaç gün önce yakılabilir.


Sünnet kınası yakılırken hangi şarkılar seçilmeli?

Gelin kınasında, gelinin ağlamasına yardımcı olması için hüzünlü türküler seçilir. Ama sünnet kınasında durum böyle değildir. "Geldi gelin alayı" şarkısının sözleri "sünnet kınası"na uygun olarak değiştirilebilir, "Oğlan oğlan kalk gidelim" şarkısı tercih edilebilir veya hüzünlenmek isteyen anneler "Annesi onu çok severmiş" şarkısını çaldırabilir.


Kınayı kim yakar?

Eş, dost ve tüm akrabaların davet edildiği kına gecesinde müzik eşliğinde oyun havaları oynanır. Daha sonra kına yakma sırası gelir. Geleneklerimize göre bazı yörelerde kınayı sünnet çocuğunun yengesi yakar. Bazı yörelerde ise kınayı herkes yakabilir fakat yakacak kişinin anne ve babasının sağ olmasına dikkat edilir. Bunun çocuğun ömürlü olması için bir temenni olarak yaparlar.


Ele değil, parmağa yakılır

Sünnet çocukları için düzenlenen kınada, kına gelin kınasındaki gibi avuç içine değil bir parmağa yakılır. Kına yakılırken mekandaki çocukların kollarına mendil bağlanır, tıpkı gelin kınasındaki gibi sünnet çocuğunun etrafında dönerek türkü söylenir. Ayrıca konuklara da kına ve çerez dağıtılır.


En İyi Sünnet Organizasyon Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Sünnet Organizasyon profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Sünnet Çocuğuna Kına Nasıl Yakılır? için en iyi profesyonel listesi
5.0 60 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

İlgili Sorular
Sünnet Annesi Saç Modelleri İçin Fikirler Sünnet Araba Süsleri Yapımı ve Modelleri Sünnet Buzdolabı Süsleri Fikirleri, Örnekleri ve Modelleri Birbirinden Güzel Sünnet Kapı Süsleme Modelleri, Örnekleri En Güzel Sünnet Davetiye Yazıları, Sözleri ve Fikirleri Düğün, Sünnet İçin Karikatürlü Davetiye Örnekleri, Modelleri, Fikirleri En Güzel Sünnet Davetiye Örnekleri, Modelleri ve Fiyatları Görkemli Bir Sünnet Düğünü İçin Sünnet Şapkası Örnekleri ve Modelleri Kapaklı, Resimli, İlginç ve Güzel Sünnet Davetiyesi Modelleri En Güzel Sünnet Fikirleri: Sünnet Balonları Örnekleri ve Modelleri Sünnet Anı Defteri Yazıları, Modelleri ve Yapılışları Sünnet Mevlüdü Malzemeleri Nelerdir? Neler Gereklidir? Sünnet Davetiyesi Modelleri Farklı Önerileri En Güzel Sünnet Hediyelikleri Önerileri, Modelleri ve Fiyatları En Güzel Sünnet Kurabiyeleri Modelleri ve Fiyatları Sünnet Takı Kurdelesi Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Birbirinden Güzel Sünnet Mevlüt Hediyelikleri ve Fiyatları Sünnet Süsleri İçin En Güzel Örnekler Sünnet Sepeti Nasıl Süslenir? Sünnet Sepeti Süsleme Örnekleri Sünnet Kınası Süsleri, Birbirinden Güzel Sünnet Süsleri Fikirleri Birbirinden Güzel Sünnet Evi Süsleme Örnekleri ve Fikirleri En Güzel Sünnet Yatağı Süsleme Örnekleri, Malzemeleri ve Fiyatları Sünnet Düğünü Müzikleri Şarkı Listesi Sünnet Odası Nasıl Süslenir? Sünnet Odası Fikirleri Sünnet Kınasında Söylenen Şarkılar Listesi Sünnet Kınasında Neler Yapılır? Sünnet Kınası Hazırlıkları Sünnet Davetiye Sözleri ve En Güzel Sünnet Yazıları
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?