GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

İşbu Gizlilik Politikası’nın amacı, Gigbi Dijital Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi’ne (“Şirket” ve/veya “Gigbi”) ait https://www.gigbi.com/ internet sitesinin (“Site”)/Mobil uygulamaların işletilmesi sırasında Site/Mobil uygulama kullanıcıları/ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından Gigbi ile paylaşılan veya Gigbi’nin, Veri Sahibi’nin Site/Mobil uygulamayı kullanımı sırasında ürettiği kişisel verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektir.

Veri Sahibi, işbu Gizlilik Politikası ile kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak aydınlatılmış olduğunu ve kişisel verilerinin burada belirtilen şekilde kullanımına muvafakat ettiğini beyan eder.

Hangi Veriler İşlenmektedir?

İşbu başlık altında, Gigbi tarafından işlenen ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu sıralanmıştır. Aksi açıkça belirtilmedikçe, işbu Gizlilik Politikası kapsamında arz edilen hüküm ve koşullar kapsamında “kişisel veri” ifadesi aşağıda yer alan bilgileri kapsayacaktır.

  • İletişim Bilgisi
  • Kullanıcı Bilgisi
  • Kullanıcı İşlem Bilgisi
  • İşlem Güvenliği Bilgisi
  • Finansal Bilgi
  • Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi
  • Olay Yönetimi Bilgisi
  • Pazarlama Bilgisi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3. ve 7. maddeleri çerçevesinde, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Gizlilik Politikası hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

Veriler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Gigbi, Veri Sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, kendi nezdinde rezervasyon işlemlerinin yapılması da dahil olmak üzere kendisi tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden Veri Sahipleri’nin faydalandırılması, Veri Sahipleri’ne kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetlerin sunulması, sunduğu hizmetlerin iyileştirilmesi ve yeni hizmetlerin tanıtılması ve bu doğrultuda tarafınıza gerekli bilgilendirmelerin yapılması, Veri Sahipleri’nin Site/Mobil uygulamadaki kullanıcı deneyiminin kalitesinin arttırılması dahil olmak üzere Şirketimiz tarafından sunulan hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması; Şirketimiz tarafından sunulan hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması; Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini ve Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması amaçlarıyla işlenebilecektir.

Gigbi, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5, 6 ve 8. maddeleri uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kişisel verileri Veri Sahibi’nin ayrıca rızasını almaksızın işleyebilecek ve üçüncü kişilerle paylaşabilecektir. Bu durumların başlıcaları aşağıda belirtilmiştir:

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
  • Veri Sahibi ile Gigbi arasında herhangi bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Gigbi’nin hukuki yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Veri Sahibi’nin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Veri Sahibi’nin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Gigbi’nin meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

Verilere Kimler Erişebilmektedir?

Gigbi, Veri Sahibi’ne ait kişisel verileri ve bu kişisel verileri kullanılarak elde ettiği yeni verileri, işbu Gizlilik Politikası ile belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesi için Şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilere, söz konusu hizmetlerin temini amacıyla sınırlı olmak üzere aktarılabilecektir. Gigbi ayrıca, işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçlar dahilinde verileri tedarikçileri, (Belirtilenler sınırlı olmamak üzere; hizmet veren profesyoneller ve benzerleri) ve hukuken yetkili kurum ve kuruluşlara aktarabilecektir.

Gigbi, Veri Sahibi deneyiminin geliştirilmesi (iyileştirme ve kişiselleştirme dâhil), Veri Sahibi’nin güvenliğini sağlamak, hileli ya da izinsiz kullanımları tespit etmek, operasyonel değerlendirme araştırılması, Site/Mobil uygulama hizmetlerine ilişkin hataların giderilmesi ve işbu Gizlilik Politikası’nda yer alan amaçlardan herhangi birisini gerçekleştirebilmek için SMS gönderimi yapanlar da dahil olmak üzere dış kaynak hizmet sağlayıcıları, barındırma hizmet sağlayıcıları (hosting servisleri), hukuk büroları, araştırma şirketleri, Gigbi’nin işbirliği ve kampanya yaptığı şirketler, çağrı merkezleri gibi üçüncü kişiler ile paylaşabilecektir.

Veri Sahibi, yukarıda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak kaydı ile bahsi geçen üçüncü tarafların Veri Sahibi’nin kişisel verilerini dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini, bu hususa peşinen muvafakat ettiğini kabul eder.

Verilere Erişim Hakkı ve Düzeltme Talepleri Hakkında Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahiptir.

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi https://www.gigbi.com internet adresinden ulaşabileceğiniz Gigbi Dijital Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası’nda düzenlenen yöntemlerle birlikte tarafımıza iletebilirsiniz. Gigbi, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz (30) gün içinde değerlendirecek ve ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Şirketimizin Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

Veri Sahibi, işbu Gizlilik Politikası’na konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal güncelleyeceğini taahhüt eder. Veri Sahibi’nin güncel bilgileri sağlamamış olması halinde Gigbi’ın herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

Veri Sahibi, herhangi bir kişisel verisinin Gigbi tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde Site/Mobil uygulamanın işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğini kabul ile bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

Kişisel Verilerin Saklanma Süresi

Gigbi, Veri Sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, yukarıda belirtilen işleme amaçlarının gerektirdiği süre boyunca saklayacaktır.

Buna ek olarak, Gigbi, Veri Sahibi ile arasında doğabilecek herhangi bir uyuşmazlık durumunda, uyuşmazlık kapsamında gerekli savunmaların gerçekleştirilebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri saklayabilecektir.

Veri Güvenliğine İlişkin Önlemler ve Taahhütler

Gigbi, ilgili mevzuatta belirlenen veya işbu Gizlilik Politikası’nda ifade edilen şartlarda,

  • Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesini,
  • Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmemesini ve
  • Kişisel verilerin muhafazasını

sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli teknik ve idari tedbirleri almayı, gerekli denetimleri yaptırmayı taahhüt eder.

Gigbi, Veri Sahibi hakkında elde ettiği kişisel verileri işbu Gizlilik Politikası ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklayamaz ve işleme amacı dışında kullanamaz.

Site/Mobil uygulama üzerinden başka uygulamalara link verilmesi halinde, Gigbi, uygulamaların gizlilik politikaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.

İletişim İzni

Gigbi’nin Kullanıcı Sözleşmesi ve işbu bildirimi kabul etmekle, bizimle paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel reklam, satış, pazarlama, anket, rezervasyon ayrıcalığı ve benzer amaçlı her türlü elektronik iletişim yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla; toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına, aktarımına izin vermiş bulunmaktasınız. Bu kişisel verileriniz, aynı amaçlara yönelik olarak; Gigbi ve tüm iştirakleri ve bağlı ortaklıkları ile, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz yurt içi ve/veya yurt dışındaki üçüncü taraflarla paylaşılacaktır. Kullanıcılar, kişisel verilerinin Gigbi tarafından bu şekilde kullanımına ve saklanmasına rıza gösterdiklerini kabul ve beyan eder. Gigbi, söz konusu kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 12. maddesi uyarınca güvenli şekilde saklanması, yetkisiz erişimlerin ve hukuka aykırı veri işlemelerin önlenmesi için gereken her türlü tedbiri alacaktır.

COOKIES (ÇEREZLER)

Sitemizde “cookie” (çerez/bilgi blokları) teknolojisini kullanıyoruz. Çerezler, Sitemizin kullanıcılarımıza ve ziyaretçilerimize ait bilgisayar veya diğer cihazlarda kayıt tutması amacıyla aktardığı bilgi parçacıklarıdır. Sitemizi ziyaret ettiğinizde, bilgisayar veya diğer cihazlarınıza “cookie” (çerez) yerleştirebiliriz. Böylece Sitemizi ziyaret ederken tercihlerinizi kaydetmeniz sağlanarak Sitemizdeki çevrim içi tecrübeniz gelişecektir. Çerezler, sizin hakkınızda herhangi bir kişisel veri toplamaz, Gigbi’nin sizinle iletişime geçmesi için herhangi bir kişisel veri iletmez, aynı zamanda bilgisayarınızdan veya diğer cihazlarınızdan herhangi bir bilgi de aktarmaz. Çerezler, sitemizde en çok ilginizi çeken bölümleri belirleyip size sayfamızda bunlardan daha fazla sunabilmek ve Sitemiz içeriğinin zenginleştirilmesi ve Sitemizin etkin kullanılabilmesine yönelik olarak ziyaretçilerimize göre en iyi nasıl uyarlamamız gerektiğini öğrenmek için kullanılır.

Geçici çerezler, sitemizi kaç kez ziyaret ettiğinizi belirlemek amacıyla kullanılıp internet tarayıcınızdan çıktığınızda silinir. Kalıcı bir çerez ise, internet tarayıcınız aracılığı ile bilgisayarınıza ve diğer cihazlarınıza kaydedilip Sitemize girdiğinizde, siteyi daha önce ziyaret edip etmediğinizi bildirmek amacıyla kullanılır. Çerezlerin kullanımına itiraz edebilirsiniz. Sitemize erişmek için bir web tarayıcısı kullandığınızda, tarayıcınızı tüm çerezleri kabul edecekleri, tüm çerezleri reddedecekleri veya bir çerez gönderildiğinde sizi uyaracak şekilde yapılandırabilirsiniz. Cihazınızın işletim sistemi çerezler için ek kontroller içerebilir. Çerezleri devre dışı bırakmanın Sitemizin belirli özelliklerine erişme ve kullanma özelliklerini etkileyebileceğini lütfen unutmayın. Çerezlerin gigbi.com internet sitesindeki en yeni özelliklerden faydalanmanızı ve daha iyi bir çevrim içi deneyim yaşamanızı sağladığını ve bu nedenle çerezleri açık tutmanız gerektiğini unutmayınız.

Çerezlerin Kullanımı Veri Sahipleri Tarafından Engellenebilir mi?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

Adobe Analyticshttp://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOLhttps://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Adwordshttps://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analyticshttps://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chromehttp://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

WEB BEACONS (WEB İŞARETLERİ)

Web Beacons (web işaretleri) ve benzeri teknolojiler, web sayfalarında, reklamlarda ve e-postalarda üçüncü taraflarla iletişim kuran küçük kod parçacıklarıdır. Örneğin, belirli bir internet sayfasını ziyaret eden kullanıcı sayısını tespit etmek, çerezleri dağıtmak veya iletişim kurmak ve kullanım alışkanlıklarını anlamak için web işaretleri kullanılabilir. Ayrıca, ticari elektronik iletilerin açılıp açılmadığını, işlem gördüğünü veya iletildiğini anlamak için e-postalarda da web işaretleri kullanılabilir. Genelde internet sayfalarının bir parçası olarak görülen elektronik imajlar ve reklam başlıkları, web işareti görevi görürler.

Sitemize reklam veren üçüncü kişi reklam verenler, reklamlarında çerezler veya web işaretleri kullanabilirler. Gigbi’nin, üçüncü kişilerin bu çerezler ve web işaretleri üzerinde herhangi bir kontrolü yoktur. Buna ek olarak, Gigbi, başka şirketlerin internet siteleri üzerinde reklam yayımladığında çerezler veya web işaretleri kullanabilir. Bu yolla toplanan bütün bilgiler, Gigbi Gizlilik Politikası doğrultusunda yönetilir.

Gizlilik Politikası’ndaki Değişiklikler

Gigbi, işbu Gizlilik Politikası hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Gizlilik Politikası, Veri Sahibi’ne herhangi bir yöntemle sunulduğu tarihte yürürlük kazanır

Tüm bu konularda ek bilgi almak, talep ve şikayetlerinizi iletmek için aşağıdaki iletişim kanallarından bizlere ulaşabilirsiniz.

Kolektif House Şişhane

Evliya Çelebi Mahallesi, Sadi Konuralp Cad. Nejat Eczacıbaşı, Kapı No:5, Daire 2, Beyoğlu/İstanbul

destek@gigbi.com

Tel: 0552 217 3323