Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Direksiyon Sınavı Genel Bilgiler 2023

author
Nedim Emre Akın
tarafından 01/04/2022 tarihinde yazıldı.

Direksiyon Sınavı Öncesinde Mutlaka Bilinmesi Gerekenler! Sonunda o gün geldi çattı. Derslerini ve yazılı sınavlarını başarıyla tamamladın ve sırada direksiyon sınavı seni bekliyor!

Başlıktan da anlayacağın gibi bu yazımda sana direksiyon sınavı için bilmen gereken temel bilgilerden bahsedeceğim. Özellikle yakın zamanda direksiyon sınavına gireceksen mutlaka bu yazıyı okumanı tavsiye ediyorum.


Direksiyon Sınavı için Temel Bilgiler


Adayların toplamda 4 kez direksiyon sınavına girme hakkı bulunur. Direksiyon sınavı cumartesi ya da pazar günleri yapılmaktadır. 35 dakika sürmektedir ve sınava direksiyon eğitmenin ile birlikte bir de MEB’in atadığı 2 kişilik sınav değerlendirme komisyonu katılır.

Adaya, parkura çıkmadan önce yaklaşık 5 dakika sürecek, 14 adet araç donanımı ve tekniği hakkına soru sorulur. Sorulardan 5 tanesini yanlış bildiğin durumda sınavın iptal olacaktır.

Kimlik gösterme, fotoğraf çekme gibi basit prosedürler tamamlandıktan sonra komisyon motor ve araç ile ilglili sorular sormaya başlar, bu bölümü de başarıyla tamamladıktan sonra araca girebilirsin. Araca girdikten sonra koltuğunu ve aynaları düzenledikten sonra komisyon üyeleri araç içi sorularını sorarlar ve sonrasında aracı çalıştırıp hareket haline geçebilirsin.


Araç tanıma tamamlandıktan sonraki adımla:

  • Panik fren
  • 25 metre geri gelme
  • Paralel park
  • Rampa kalkış
  • L park


aşamalarıyla parkur tamamlanır.


Sürücü kurunda aldığın dersler ile direksiyon sınavına yeteri kadar hazır olmadığını düşünüyorsan, sen de diğer adaylar gibi ek olarak özel direksiyon dersi hizmeti alabilirsin. gigbi.com’da şehrindeki en iyi ve en deneyimli direksiyon eğitmenleri gerek kendi araçlarıyla gerekse de senin aracınla sana eğitim vermek için bekliyor. Hemen ücretsiz olarak bir talep oluşturabilir ve direksiyon sınavı öncesi bir eğitmenden dilediğin kadar ders alabilirsin!


Şimdiden sana iyi şanslar dilerim! Umarım dilediğin gibi bir sonuç alabilirsin.


En İyi Direksiyon Dersi Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Direksiyon Dersi profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Direksiyon Sınavı Genel Bilgiler 2023 için en iyi profesyonel listesi
5.0 21 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?