Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Ege Yöresi Halk Oyunları Nelerdir? Ege Bölgesinde Ne Oynanır?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 30/04/2021 tarihinde yazıldı.

Her yörenin halk oyunu, o yöreyi temsil ediyor. Hatta öyle ki bazı yöreler o halk oyunlarıyla biliniyor. Ege yöresi halk oyunları, Ege'nin kültürünü de yansıtıyor. Yunanistan'a yakın olduğu için oralardan da bazı oyunlar alınmış.


Ege Yöresi Halk Oyunları Listesi

Ege yöresi halk oyunları arasında en çok bilinen kuşkusuz zeybektir. Atatürk de zeybek oynamayı bilmektedir. Bu sebeple Egeliler zeybekle övünürler. Zeybekten başka halk oyunları da var. Oyunların çoğunun ritmi 9/8lik ya da 9/4lüktür.


Zeybek

Zeybek tek kişiyle ya da birkaç kişiyle oynanabilir. Çember şeklinde dizilerek oynanır. Zeybek oynayan kişi, halk kahramanlarını temsil ederler. Kollar omuz hizasında, eller ise başla aynı hizada olacak şekilde açılır. Büyük ve ağır adımlar atılarak hareket edilir. Arada sırada diz yere dokundurulur. Kaşıklı zeybek, kıvrak zeybek, kırık zeybek gibi türleri vardır.


Harmandalı Zeybeği

Harmandalı zeybeği yaygın olarak bilinen bir zeybek türüdür. Uşak, Denizli, İzmir, Balıkesir gibi şehirlerle özdeşmiştir. Sadece erkekler Harmandalı oynar. Sert hareketleri vardır. Yiğitlik ve kabadayılık figürleri yapılır.


Mengi Ege Yöresi Halk Oyunları

Özellikle Balıkesir'de oynanır. Hızlı bir zeybek türüdür. Sonsuzluk anlamına gelir. Bengi ya da Bengü olarak da bilinir. Diz vurma ve diz çökmeler de sıklıkla görülür. Bir rivayete göre kazanılan zaferden sonra öldürülen düşman sayısı kadar diz çöküldüğü söylenir.


Sepetçioğlu Ege Yöresi Halk Oyunları

Sepetçioğlu, yaşanmış olaylardan esinlenerek ortaya çıkmıştır. Zeybeğin farklı bir türüdür. Bu zeybekte de bir halk kahramanı canlandırılır. Sepetçioğlu'nun hikayesi bu zeybek sırasında canlandırılır. Figürler yine serttir. Savaşı andıran sert hareketler yapılır. Ege bölgesinde bilinen zeybek türlerinden biridir. Başka yörelerde de oynanır.


En İyi Halk Oyunları Ekibi Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Halk Oyunları Ekibi profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Ege Yöresi Halk Oyunları Nelerdir? Ege Bölgesinde Ne Oynanır? için en iyi profesyonel listesi
4.8 74 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?