Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Lansman Nedir? Lansman Nasıl Yapılır? En Güzel Lansman Örnekleri

author
Nedim Emre Akın
tarafından 08/05/2021 tarihinde yazıldı.

Lansman, Fransızca kökenli bir kelimedir ve tanıtım, tanıtma veya ortaya çıkarma anlamlarına gelir. Lansmanlar günümüzde bir ürünü, markayı, projeyi tanıtma amacıyla yapılır. Lansman nedir diye merak ediyorsanız yazımızın devamını mutlaka okumalısınız.


Lansman Nedir? 

Lansman nedir sorusunun cevabı basit olsa da lansman yapmak o kadar kolay bir şey değil. Lansmana haftalar hatta bazen aylar öncesinden hazırlanılır. Amaç ürün ya da proje tanıtımı olduğu için her şeyin eksiksiz ve sorunsuz olması gerekir.


Lansman Nasıl Yapılır?

Sadece lansmanın güzel geçmesi değil lansmandan önceki hazırlıklar da çok önemli. Lansmanınızın duyurusunu iyi yapmalısınız. E-posta ve web siteniz üzerinden duyurular yapabilirsiniz. Basın bülteni hazırlamak da çok etkilidir. Basın bültenini yazacak kişininkonuya hakim olması ve değinilmesi gereken noktalara iyi değinmesi gerekiyor.


Hedef Kitlenizi Belirleyin

Öncelikle hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Bu ürün hangi kitleye hitap ediyor sorusunun cevabını araştırmalısınız. Lansman yaparken hedef kitle üzerinden çalışma yapmalısınız ancak potansiyel müşterilerinizi kaçırmamak için genele de hitap etmelisiniz.


Lansman Fiyatları

Lansman fiyatları üzerinden satış yapmak ürününüzü tanıtmanın ve satmanın etkili yollarından biridir. Ürünü piyasaya yeni sürdüğünüzde fazla satılmasını ve tanıtımının iyi yapılmasını istiyorsanız lansman fiyatı belirleyip başlangıçta bu fiyatlardan satış yapabilirsiniz.


Lansman Fikirleri

Bir markanız varsa ve lansman fikirleri edinmek istiyorsanız başka markaların lansmanlarına gidebilirsiniz. Markanızın bilinirliğini arttırmak için sosyal medya üzerinden de çalışmalar yapabilirsiniz. Mutlaka gazetelere, dergilere, çok okunan, sizin sektörünüzle alakalı e-bloglara tanıtım metinlerinizi göndermelisiniz.


Slogan Yaratın

Slogan, markanızın ve ürününüzün adını duyurmanız için çok önemli. Ürününüzü iyi tanıtacak ve akılda kalacak bir slogan bulmalısınız. Reklam ajanslarından bu konuyla ilgili yardım alabilirsiniz. Logo tasarımınızı yaparken de sloganınızın logonuzu gölgede bırakmamasına dikkat etmelisiniz yoksa markanızın değil ürününüzün akılda kalıcılığı daha fazla olur. Sizin amacınız üründen çok markayı ön plana çıkartmak olmalı.


Reklamınızı Sokaklara Taşıyın

Reklamınızı halk arasına taşımalısınız. Lansmandan önce insanlar markanıza ve ürününüze aşina olmalı. Lansman sırasında ürününüzün tanınır olması işinize yarayacaktır. Billboardlar, araç giydirme reklamları insanların dikkatini çekecektir.


Lansman İçin İyi Bir Sunum Hazırlayın

Lansmanda ürününüzü tanıtırken yapacağınız sunum çok önemli. Ürününüzün anlaşılabilir bir sunuma ihtiyacı var. İnsanların akıllarını karıştıracak cümlelere gerek yok. Akılda kalıcı, onların şaşırmasını sağlayacak bilgiler vermeye özen gösterin. Sunumunuz kaliteli olmalı. Görsellerden, müziklerden de faydalanabilirsiniz.


Lansmanda Ürün Dağıtın

Lansman örnekleri incelendiğinde hemen hemen her lansmanda ürünlerin tanıtım amaçlı dağıtıldığı görülüyor. Dağıtılabilecek bir ürün lansmanı yapmadıysanız da insanlara markanızı hatırlatacak hediyeler dağıtabilir ve ürününüzün broşürünü de ekleyebilirsiniz. İnsanlar broşürleri inceleyerek de ürün hakkında bilgi sahibi olabilirler. Lansmanda bahsetmediğiniz birkaç ilgi çekici bilgiyi bu broşüre ekleyerek insanların daha çok dikkatlerini vererek okumalarını sağlayabilirsiniz.


İstanbul Organizasyon Şirketleri

İstanbul'da organizasyon yapacaksanız ve organizasyon şirketleriyle ilgili bilgiye ihtiyacınız varsa İstanbul Organizasyon Şirketleri isimli yazımıza göz atabilirsiniz.


En İyi Kokteyl Organizasyon Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Kokteyl Organizasyon profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Lansman Nedir? Lansman Nasıl Yapılır? En Güzel Lansman Örnekleri için en iyi profesyonel listesi
4.9 97 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?