Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Nikah Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Nikah Kurabiyesi Malzemeleri

author
Nedim Emre Akın
tarafından 05/05/2021 tarihinde yazıldı.

Nikah şekerinin modası elbette geçmedi ama artık trend nikah kurabiyesi oldu. Nikahınıza gelen misafirleriniz için nikah şekeri yerine birbirinden lezzetli nikah kurabiyesi hazırlayabilirsiniz. Eğer kurabiye yapımıyla aranız biraz olsun iyiyse kendi kurabiyelerinizi kendiniz yapabilirsiniz.


Nikah Kurabiyesi Yapımı İçin İpuçları

İyi bir nikah kurabiyesi için en önemli malzeme şeker hamurudur. Şeker hamuruna şekil vermek kolay ancak bu konuda deneyimsizseniz ya da şeker hamuruna şekil veremiyorsanız hazır nşkah kurabiyesi alabilir ya da bir pastacıya yaptırabilirsiniz.


Nikah Kurabiyesi İçin Malzemeler

12-14 kişilik nikah kurabiyeleri için;

300 gram un,

200 gram margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş),

100 gram toz ya da pudra şeker,

1 paket vanilya şekeri

Üzerini süslemek için istediğiniz renklerde şeker hamuru (özellikle siyah, beyaz ve kırmızı kullanabilirsiniz. Her renkten en az 50 gram olmalı) ve boncuk şekerler kullanabilirsiniz.


Nikah Kurabiyesinin Yapılışı

Nikah kurabiyelerinin yapılışı diğer kurabiyelerden pek farklı değil. Onları nikah kurabiyeniz haline getiren şey şeker hamuruyla verdiğiniz şekil olacak. Öncelikle derin bir kaba unun tamamını koyun. Ardından tereyağınızı ya da margarininizi ekleyin. Şekerinizi ve vanilya şekerinin tamamını da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmalısınız. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra hamurunuzu 4-5 parçaya ayırın. Her bir parçayı oklava ile açın. Açtığınız hamur çok ince olmasın. 1 santim kalınlığında bir hamur idealdir. Şekilli kalıplar yardımıyla hamurunuza şekil verin. Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine hamurları dizin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve ardından soğuması için bırakın.


Nikah Kurabiyelerinin Süslemesi

Kurabiyeler soğuduktan sonra kullanacağınız şeker hamurlarını oklava ile açın. Kalınlığı yine 1 santim olabilir. Kalıplar yardımıyla şekil verin. Eğer yapabiliyorsanız elinizle de şekil verebilirsiniz. Kurabiyelerinizin üzerine yapıştırın. Yapışmazsa bal kullanabilirsiniz. Boncuk şekerler ile gelin kurabiyesine kolye yapabilirsiniz. Temiz kalmaları için paketleyin. Nikah günü misafirlerinize dağıtın. Afiyet olsun..


Evde Nikah Şekeri Nasıl Yapılır? El Yapımı Nikah Şekeri Modelleri

Evde sadece nikah kurabiyenizi değil nikah şekerinizi de yapabilirsiniz. Evde nikah şekeri yapımıyla ilgili merak ettiğiniz her şey ve nikah şekeri modelleri için Evde Nikah Şekeri Nasıl Yapılır? El Yapımı Nikah Şekeri Modelleri isimli yazımızı okumayı unutmayın.


En İyi Nişan İkramlıkları Catering Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Nişan İkramlıkları Catering profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Nikah Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Nikah Kurabiyesi Malzemeleri için en iyi profesyonel listesi
5.0 23 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?