Sık Sorulan Sorular
Yeni bir müşteriyle çalışmak için standart süreciniz nasıldır?
Öncelikle ona bir deneme yaparım ve haritasını çıkartırım. Daha sonra görüşmelerimiz o eksiklere göre şekillenir.
Uzmanlığınız ile ilgili hangi eğitimlere sahipsiniz?
Pdr mezunuyum. Öğrenci koçluğu sertifikam tercih danışmanlığı eğitimleri var.
Bu işi yapmaya nasıl başladınız?
Meslekte 6. Yılım çok fazla kurumda eğitim koçu olarak çalıştım. 2 senedir kendi iş yerimde Başakşehir’de ofisimde bunu devam ettiriyorum.
Şu ana kadar ne tür müşterilerle çalıştınız?
Benim ağırlıklı alanım yks yani 12 ve mezun grup ancak daha verimli sonuç için 9. 10. 11. Sınıf öğrencileriyle çalışmaktan keyif alıyorum
İyi iş çıkardığınız bir projeyi açıklayın. Ne kadar zaman aldı? Nasıl bir projeydi?
Bir yıl içinde 300 bine giren öğrencimi 10 bine çektim. Sayısal alan için konuşuyorum.
Çalışma alanınızla ilgili profesyonel/şirket seçmek isteyen bir müşteriye ne tavsiye edersiniz?
Kesinlikle koçluk birebir takip ve disiplin işidir mümkün mertebe yüz yüze koçlukları değerlendirsinler. Bende yalnızca yüz yüze koçluk alıyorum.
Müşteriler, çalışma alanınız ile ilgili bir profesyonel seçerken, hangi soruları sormalıdır?
Deneme analizi , net takibi, süreç yönetimi yapılıyor mu ? Eksikler üzerinde ne kadar duruluyor ? Haftalık plan yapılıp her hafta tek tek kontrol ediliyor mu ? Katmak seçimleri ne kadar yerinde kaynak bilgisi var mı ? Konulara hakimiyeti var mı gereksiz yere bazı konuların adına fazla durmaması gerekiyor çünkü.