Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Çocuk Fotoğrafları Nasıl Çekilmeli?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 06/05/2021 tarihinde yazıldı.

Fotoğrafçılık zaten zor bir işken, çocuk fotoğrafçılığı çok daha zorlayıcı bir iştir. Büyük ihtimalle çocuk her söylediğinizi yapmaz ve dikkati sık sık dağıtır. Peki çocuk fotoğrafları nasıl çekilir? İşte yapacağınız birkaç taktik ile harika çocuk fotoğrafları çekmenin yolları..


Çocuk Fotoğrafları

Çocuklar hem çok enerjik hem de çabuk sıkılan bir yapıya sahip oldukları için onları hem doğal halleriyle hem de en iyi şekilde yakalamak pek de kolay olmayabilir. Yetişkin birine nasıl durması gerektiğini, nasıl poz vermesi gerektiğini anlatırsınız ve o kişi bunu sorunsuz bir şekilde uygular. Ancak bir çocuk için bu durum çok daha farklıdır.


Size güvenmelerini sağlayın.

İyi fotoğraflar çekmeniz için çocuğun sizin söylediklerinizi yerine getiriyor olması gerekir. Bir çocuğun sizi dinlemesi için ise öncelikle size güvenmesi şart. Çocuk fotoğrafları çekmenin ilk kuralı onların güvenleriniz kazanmaktır. Eğer söylediklerinizi yapar ve fotoğrafların en doğru şekilde çekilmesini sağlarsa ona çikolata ya da şeker vereceğini söyleyebilirsiniz. Acele etmeden fotoğraf çekimi öncesinde çocukla bol bol sohbet ederek güvenini kazanabilirsiniz. Onun hayal gücüne hitap eden sohbetler açabilir ve onunla arkadaş olabilirsiniz.


Yanınızda çocuğun ebeveynlerini bulundurun.

Çocuğun rahat şekilde poz vermesi için kendini güvende hissetmesi gerekir. Bunu için de yanınızda annesini ya da babasını gördüğünde kendine güveni gelir ve çok daha rahat pozlar vermeye başlar. Siz fotoğraf çekerken annesi ya da babası yanınızda bulunduğunda çocuk sizi artık yabancı biri olarak görmemeye başlar ve söylediklerinizi uygular.


Bir tema belirleyin.

Çekeceğiniz fotoğrafların ne tür bir kompozisyon içereceğine karar vermelisiniz. Çocuğun ilgi alanlarından birini gerçekleştirirken çekilen fotoğrafları harika bir fikir olabilir. Çocuk hem sevdiği şeyi yapmak ve göstermek için hevesli olur hem de onun bu özgüveni fotoğrafa iyi bir şekilde yansır. Bunun yanı sıra stüdyo ortamı çocukları sıkabilir. Doğa içerisinde, yemyeşil çimenlerde, çocuğun ilgisini uyandırabilecek bir ortamda fotoğraf çekmek sizin için çok daha iyi olacaktır.


Çocuklarla aynı seviyede durun.

Çocuk fotoğrafları çekerken dizlerinizin üzerine çökmeli ve çocukla göz hizasını yakalamalısınız. Özellikle portre fotoğrafı çekerken çocukla aynı seviyede olmanız iyi fotoğraflar yakalamak için önemli. Bunu yalnızca portre fotoğraflarında değil açık hava ya da etkinlik fotoğraflarında da uygulayarak başarılı fotoğraflar elde edebilirsiniz.


Flaş kullanmayın.

Çocukların fotoğraflarını çekerken flaş kullanmamanızda fayda var. Çünkü ani flaşlar küçük yaştaki çocukların gözlerini rahatsız edebilir. Bunun yanı sıra gözleri alışık olmadığı için her flaş patladığında poz vermesi güçleşebilir. Bu da fotoğrafların doğallıktan uzaklaşmasını sağlar. Çocuk flaştan korktuğu için kendini rahat hissedemez ve end


En İyi Profesyonel Fotoğrafçı Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Profesyonel Fotoğrafçı profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Çocuk Fotoğrafları Nasıl Çekilmeli? için en iyi profesyonel listesi
5.0 17 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?