Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Kırmızı Şarap Mezeleri Nelerdir? Kırmızı Şarap Neyle İçilir?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 30/04/2021 tarihinde yazıldı.

Şarabın yanında sunulan kırmızı şarap mezeleri oldukça önemli bir detaydır. Yazımızda bu mezelerden ve şarabın yanında atıştırmalık olarak tüketilen peynir çeşitlerinden bahsedeceğiz.


Hangi Şarap İle Ne İyi Gider?

Şarabın yanında sunmak için şarap mezeleri seçerken ekşi, aşırı yağlı ve içinde sirke olan mezelerden uzak durmak gerekir. Peynirler açısından da öneriler şarabın çeşidine göre değişmektedir. Uygun peynirin şarabın lezzetine lezzet katacağı söylenir.


Beyaz şarap ile iyi giden peynirler

Yumuşak ve taze beyaz peynir çeşitleri beyaz şarap ile önerilmektedir. Keçi peyniri de öneriler arasındadır. Ayrıca kaşar ve mozzarella peyniri de beyaz şarabın yanında tüketilebilecek lezzetli atıştırmalıklardandır.


Kırmızı şarap ile iyi giden peynirler

Kırmızı şarap mezeleri ile küflü peynir gibi tadı keskin ve sert peynirler tüketilmesi önerilir. Ayrıca gravyer, otlu peynir, parmesan peyniri ve gouda peyniri de kırmızı şarabın tadına tat katar. Kırmızı şarabın çeşidine göre cheddar veya eski kaşar da önerilir. Peynir ile reçel de önerilerimiz arasında.


Kırmızı şarap mezeleri

Kırmızı şarabın tadı oldukça keskindir, beyaz şaraba göre daha serttir ve tek başına yani sek olarak tüketmek bazı kişiler için zor olabilir. Kırmızı şarap, içinde kırmızı et olan ya da baharatlı mezeler ile iyi gider.


Beyaz şarabın mezeleri

Kırmızı şarap mezeleri yanı sıra beyaz şarabın beyaz et ile hazırlanan mezeler ile uyumlu olduğu söylenir. Elbette beyaz et ile kesinlikle kırmızı şarap alınmaz diye bir kural yoktur. Kalecik karası gibi bazı kırmızı şaraplar tavuk veya balık ile çok yakışır, yani bu durumda deniz ürünleri ya da tavuk eti ile hazırlanmış mezelere de yakışacaktır.


Şarap ve deniz ürünleri

Şarap ile midye dolma ve midye tava gibi deniz ürünlerinden yapılan mezeler çok güzel yakışır. Ayrıca yine deniz ürünlerinden yapılan güveçte karides ve kalamar da şarabın en iyi arkadaşlarındandır.

v

Şarap mezelerinin her zaman deniz ürünü olması şart mı?

Şarap mezelerinin her zaman deniz ürünü ya da peynir çeşidi olması gerekmez. Izgara sebzeler, şarküteri ürünleri, tavuk ile yapılan mezeler, makarna, risotto, füme et ve yeşil sebzeler de şaraba en iyi şekilde eşlik eder.


En İyi Catering Firması Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Catering Firması profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Kırmızı Şarap Mezeleri Nelerdir? Kırmızı Şarap Neyle İçilir? için en iyi profesyonel listesi
5.0 147 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?