Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Kız İsteme Gelenekleri Nelerdir? Adetlere Uygun Seremoni Fikirleri

author
Nedim Emre Akın
tarafından 06/05/2021 tarihinde yazıldı.

Evet, aşkınızı resmileştirmenin zamanı geldi. Aile büyükleri ile beraber kız istemeye giderek bu ilişkiyi resmileştirmek uzun yıllardır, bölge farkı olmadan her yerde uygulanan bir geleneğimiz. Ne kadar gergin bir ortam olursa olsun kız isteme daha uzun yıllar yapılacak eğlenceli bir adet gibi duruyor.

Son dönemlerde oluşacak gerginliği biraz daha aza indirmek için aileleri önceden kaynaştıracak yemekler organize edilebiliyor. Tarafsız bir restoranda ayarlanan bu akşam yemekleri tarafların birbirine ısınması için iyi bir fırsat oluyor. Ayrıca bu sürece girildiği dönemde damat adayı ve gelin adayı aileler ile daha önceden tanışıyorlar. O büyük gece gelip çattığında ise uyulması gereken bazı adetler var. İşte biz de o adetleri sizler için derledik.


Kız istemeye kimler gider?

Erkek tarafının ailede ki en büyük ferdi gelmelidir. Genel sohbet ortamını o kontrol eder ve kızı ister. Kalan çekirdek aile ve dilerseniz de sülalenizden orada olmak isteyenler gelebilir. Kız tarafında ise yine aynı şekilde aile ferdinin en büyüğü orada olmalıdır.


Giderken Neler Götürülmeli?

Kız isteme merasimine giderken damat tarafı özel bir buket yaptırmalıdır. Bazı bölgelerde damadın annesi de özel bir buket yaptırır. Eğer söz de aynı gece yapılacaksa alyansları da unutmamalısınız. Yine damadın ailesi isterse eğer söz takısı da alabilirler. Bunların haricinde ise özel bir tepside çikolata hazırlatmalısınız.


Kız İsteme Çiçeği

Çiçeği yaptırırken en önemli kıstas ne kadar görkemli olduğudur. Genel olarak bu gece kız tarafı götürdüğünüz şeylerin gösterişinden kıza ne kadar önem verdiğinize dair yorum yapacaktır. Orkideler en çok tercih edilen çiçek türüdür. Ama gelinin zevkine göre seçim yapmanız daha doğru olacaktır.


Kız İsteme Çikolatası

Artık bu tarz ürünler için özel tasarımlar yapan veya direk hazır da oldukça fazla çeşit bulunduran firmalar bulunmaktadır. Burada da çiçekte olduğu gibi asıl konu ne kadar gösterişli olduğudur.


Kız İsteme Gecesinin Ritüeli Nasıldır?

Damat adayı takım elbisesini giyip götürecekleri ile gittikten sonra gece boyu kalan şeyler aile büyükleri arasında gerçekleşmektedir. Daha önceden birbirini tanıyan aileler için daha rahat geçen bu gece de tanımayan aileler önce birbirlerini tanırlar. Ardından kahve servisi yapılır. Çoğu bölgede damadın kahvesine şeker yerine başka maddeler (acı biber, tuz vb. ) koyarak acı hale getirirler. Böylece damadın kızı ne kadar istediğini ölçerler. Kahveler içildikten sonra da kız isteme konuşması damat tarafının en büyüğü tarafından yapılır. Eğer söz de bu gece yapılacaksa seçilen bir aile büyüğü yüzükleri takar ve söz kurdelesini keser.

Kız isteme merasiminde uyguladığınız başka adetler varsa eğer hemen aşağıda yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.


En İyi Söz Organizasyon Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Söz Organizasyon profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Kız İsteme Gelenekleri Nelerdir? Adetlere Uygun Seremoni Fikirleri için en iyi profesyonel listesi
5.0 21 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?