Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Pilates Topu Hareketleri Başlangıç Önerileri

author
Nedim Emre Akın
tarafından 04/06/2021 tarihinde yazıldı.

Pilates, birçok kası aynı anda çalıştırması sebebiyle oldukça fazla tercih edilen bir egzersiz. Pilates topu hareketleri ise pilatesi aletsiz olarak yapmayı tercih edenler için öncelikli hareketlerden.


Pilates Topu Hareketleri

Core ball da denilen pilates topu ile yapılan hareketlerin, düz bir zeminde yapılan hareketlerden çok daha faydalı olduğu gözlemlenmiştir. İşte bu nedenle evde kendiniz yapsanız dahî pilates yaparken kendinize uygun bir pilates topu kullanmak kısa zamanda faydasını göreceğiniz bir şey olacak.


Denge ve koordinasyon için pilates topu hareketleri

Çoğu egzersiz sırasında çalışmayan bazı kasların pilates topu ile egzersiz yaparken çalıştığı gözlemlenmiştir. Sırt ve karın kaslarının yoğun olarak çalıştığı bu egzersizler, merkez kaslara da yoğunlaşarak konsantrasyonun da sağlanmasına yardımcı olur. Böylece vücudunuz ile birlikte zihniniz de rahatlar; odaklanma artar.


Bacak ve karın kasları için pilates topu hareketleri

Pilates topu hareketleri yaparken en öncelikli detay; dengeyi sağlamaktır. Dengenizi sağladıktan ve odaklandıktan sonra her hareket sizin için çok daha kolay olmaya başlar. Pilates topunu ayaklarınızla yöneteceğiniz bu harekette de denge öncelikli unsurdur. Topu ileri geri hareket ettirerek hem hakim olmayı, hem de karın kaslarınızı sıkarak, bacaklarınızın da yardımıyla topun yolunu takip etmiş olursunuz.


Yan karın kasları için pilates topu hareketleri

Karnınızın yan kısımlarını çalıştıracak olan egzersizler oldukça azdır. Bu egzersizleri sık ve düzenli tekrar ederseniz faydasını uzun vadede görürsünüz. Pilates topunu kolunuzun altında tutarak kalçanızı yukarı aşağı hareket ettireceğiniz bu hareketi, başınızı aşağı yukarı yönde hareket ettirerek de yapabilirsiniz. Her iki hareket de yan karın kaslarınızı çalıştıracak, zamanla ufak bir yanma dahî hissetmenizi sağlayacaktır.


Üst bacakları çalıştıracak hareket

Pilatesin en özel farklılıklarından biri de üst bacak bölgesini, sonuçları gözle görülür şekilde çalıştırmasıdır. Pilates topu hareketleri ile de bacağınızı makas hareketinde olduğu gibi açıp kapayarak kaslarınızı çalıştırabilirsiniz.


Kalçalar toparlanacak

Pilates topu hareketleri ayaklarınızı koyduktan sonra yukarı-aşağı hareket ettirmek, bir yandan sıkacağınız kalçanızı tüm kaslarıyla çalıştıracaktır. Hareketin sonunda 10 saniye kadar aynı pozisyonda durup kaslarınızı zorlamanızı da öneririz.


Alt karın kasları eriyecek

Bu hareketle dengenizi korumaya dikkat ederken yan karın kaslarınızı çalıştıracak, bir yandan mekik çekerken alt karın kaslarınızı devreye sokacaksınız. Topu yerinden hiç oynatmamaya özen gösterin! Dilerseniz, Pilates Faydaları Nelerdir? başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.


Esneme pilatesin en önemli noktalarından

Vücudunuzu, kaslarınızı gerdiniz, çalıştırdınız; şimdi sıra onları rahatlatmakta. Pilates topunu bu amaç için her yönde kullanabilirsiniz. Üzerine yatarak, belinizden itibaren yaslayacağınız topu yukarı-aşağı hareket ettirirken kaslarınıza da masaj yapıldığını unutmayın.


Duruş bozuklukları için pilates yapabilirsiniz

Pilates hareketleri ile doğru duruş pozisyonlarını öğrenebilir, duruş bozukluğu sorunu yaşıyorsanız bu sorunu çözebilirsiniz.

“Egzersizleri videolar yardımıyla çok daha kolay takip ediyorum.” diyenlerdenseniz aşağıdaki videoya göz atmanızı öneririz.


En İyi Pilates Dersi Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Pilates Dersi profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Pilates Topu Hareketleri Başlangıç Önerileri için en iyi profesyonel listesi
5.0 17 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?