Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Yeni Doğan İhtiyaç Listesi Nasıl Olmalı? - Doğum Hazırlıkları

author
Nedim Emre Akın
tarafından 30/04/2021 tarihinde yazıldı.

Anne adaylarını zorlayan konulardan biri bebek ve annenin ihtiyaçları için alışveriş yapmaktır. Bebek için alışveriş yaparken gerçekten gerekli olup olmadığını düşünmek gerekir. Bebeğiniz için yeni doğan ihtiyaç listesi hazırlıyorsanız, bakım ve giyim malzemeleri için hazırladığımız tavsiyelere göz atabilirsiniz.


İşinizi kolaylaştıracak yeni doğan ihtiyaç listesi

Hamilelik sürecinde doğum yaklaştıkça hazırlık yapma telaşı da kendini gösterir. Bebeğinizin yeni doğduğu andan itibaren ihtiyacı olan her şeyi alabilmek isterken kafanız karışabilir ve endişeye kapılabilirsiniz. Ancak alışverişe çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi hazırlarsanız işiniz büyük ölçüde kolaylaşır. İşte size kolaylık olması açısından yeni doğan ihtiyaç listesi.


Yenidoğan bebekler ile giyim tavsiyeleri

  • Öncelikle bebekler için alınacak en önemli şey, giyim ürünleridir. Bol miktarda tulum ve de alttan çıtçıtlı body almanızda fayda var. Özellikle sonbahar veya kış aylarında doğum yapacaksanız tulumlar sizin için çok daha önemli. Tulumlar özellikle ayakları da kapalı olan modelden seçilmeli elbette. Body olarak da hem uzun hem yarım kol hem de atlet şeklinde alırsanız yaz-kış giydirebilirsiniz.
  • Bebek için kalın yorganlar kesinlikle uygun değil. Bunun yerine daha ince battaniyeler tercih etmelisiniz.
  • Eskiden örgü yelek ve de hırkalar bol miktarda yapılır ve bebeklere giydirilirdi. Ancak şimdilerde kaloriferli evlerden pek de örgü kıyafetlere gerek yok. Bunun yerine penye hırka ve yelek alabilirsiniz.
  • Hastane çıkışı setinde yer alsa da siz ek olarak şapka ve eldiven mutlaka alın. İlk üç ay sürekli eldiven kullanmanız gerekebilir.
  • Bebekler yeni doğduğunda pijama takımı çok giydirilmez. 3. Aydan sonra giydirmek üzere dilerseniz pijama takımı alabilirsiniz.
  • Yeni doğan ihtiyaç listesi içerisinde önlük yer almaz. İlerleyen dönemde katı gıdaya geçtiğinizde önlük gerekli olacağı için başlangıçta almanıza gerek yok.
  • Kış aylarında doğum yapacaksanız çok fazla kalın kabanlar yerine şık bir mont alabilirsiniz.
  • Bornoz yerine başlıklı havlular çok daha işiniz yaratacaktır. Herhangi bir hastalık durumu için mutlaka evde derece bulunmalı.

Bebek bakımında dikkat edilmesi gerekenler

  • Daha doğum yapmadan süt sağma makinesi, pompası, süt saklama poşeti ya da sterilazatör gibi alışverişler yapmamanızda fayda var. Çünkü bu tür aletler sütünüzün durumuna göre ihtiyaç duyabileceğiniz aletlerdir. Emzirme döneminde eğer sütünüz fazlaysa pompa ve süt saklama poşetine ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak sütünüz azsa bunlara gerek kalmaz. Bunun yanı sıra ihtiyacınız olmasa bile biberon ve emzik edinmeniz şart.
  • Islak mendil seçiminiz mutlaka yeni doğan olsun. Başlangıçta yeni doğan bezini çok fazla miktarda almanıza gerek yok. Yeni doğan ihtiyaç listesi için 1 adet almanız yeterli olacaktır. Bebekler çabuk büyüdüğü için büyük boy bezlere ihtiyaç duyacaksınız.

Bebek odası ve bebek eşyaları ile ilgili tavsiyeler

  • Hamilelik döneminde bebek odası hazırlamak için çok hevesli olsanız da mobilya takımlarına ya da mobilyalı beşiklere ihtiyacınız yok. Tekerlekli beşik ya da park yatak ilk aylarda çok daha işinize yarayacaktır. Uyku seti ve uyku yastığı da listeye eklenmeli. Beşik için dönence de listeye eklenebilir. Oyalamak ve rahat uykuya dalmasını sağlamak için gerekli olabilir.
  • Bebek için mutlaka banyo küveti edinin. Bebeği daha rahat yıkamak için küvete takılan filelerden de alabilirsiniz.
  • Son olarak ise puset ve kanguru kesinlikle yeni doğan ihtiyaç listesi içinde yer almalı. Arabanız varsa bir de bebek araba koltuğu da şart.

En İyi Bebek Fotoğrafçısı Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Bebek Fotoğrafçısı profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Yeni Doğan İhtiyaç Listesi Nasıl Olmalı? - Doğum Hazırlıkları için en iyi profesyonel listesi
5.0 58 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?