Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Nişanda Erkek Tarafı Ne Takar? Nişanda Takı Takılır mı?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 30/04/2021 tarihinde yazıldı.

Düğün provası olarak görülen nişan, kız isteme ve nişan merasiminden sonra gelen aşamadır. Artık aileler tanışmıştır. Söz merasimine göre biraz daha detaylı düşünülmesi gereken nişan, genellikle bir mekan tutularak yapılmaktadır. Fotoğrafçı, süsleme ve müzik gibi işlemler için düğün yapıyormuş gibi planlamalar yapmalısınız. Bu süreç içerisinde aileler de hazırlık sürecinde çokça bir araya geleceği için ilişkiler güçlenecek, düğüne kadar sağlam bir bağ olacaktır. Düğün erkek tarafının sorumluluğunda yapıldığı için nişan kız tarafının sorumluluğunda yapılır. "Nişanda erkek tarafı ne takar?" sorusu ise oldukça sık karşılaşılan bir soru. Her bölgeye veya her ailenin maddi durumuna göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak uygulanan adetler hakkında bir derleme hazırladık sizlere.


Nişanda Erkek Tarafının Yapması Gerekenler

Nişan kız tarafının sorumluluğunda olduğu için bu süreçte asıl yük onlarda olacaktır. Ancak, erkek tarafının da yapması gerekenler var. Öncelikle yapılması gereken alyansların seçilmesidir. Bu seçim yapılırken müstakbel gelinin de yanınızda olması daha iyi bir seçim yapılmasını sağlayacaktır. Bazı bölgelerde ise kızın yüzüğünü erkek tarafı, erkeğin yüzüğünü ise kız tarafı alır. Bu sizin adetlerinize göre değişiklik gösterecektir.

Yüzükler alındıktan sonra erkek tarafının gelinin nişan alışverişini, bohça eşyalarını ve kuaför masraflarını da karşılaması gerekmektedir. Nişanda giyeceğini kıyafet, ayakkabı gibi masrafları da damadın annesi ile beraber gelinin çıkacağı alışverişte erkek tarafı alır.


Nişanda Kıza Altın Ne Takılır?

Nişanda erkek tarafı ne takar sorusunun yanı sıra “Nişanda davetliler takı takar mı?” kafanızdaki en büyük soru işaretlerinden biri olabilir. Geleneklerimizde böyle bir şey çok karşılaşılan bir durum değildir. Nişan töreninde akraba ağırlıklı olacağı için takmak isteyenler tabi ki takabilir. Bu törende asıl takılar gelin ve damat aileleri tarafından takılır. Bazı bölgelerde gelin adayına gümüş veya inci takılar takılsa da genel olarak altın tercih edilir. Takılacak olan takılar ailelerin kendi arasında söz sırasında belirlenir. Sözde kararlaştırılan bu takıların bir standarttı yoktur. Ailelerin kendi durumlarına göre değişiklik gösterir.

En çok tercih edilen takılar ise kolye-küpe-bileklikten oluşan setlerdir. Geline takılan bu setlerin karşılığında ise eğer gelinin ailesi isterse damada şık bir saat takabilirler. Saat alternatifi olarak ise –damat bu tarz takılar kullanıyorsa- altın bilezik veya künye de takılabilir. Geline de set haricinde ise isterseniz sadece 2 ya da 3 tane bilezik de takabilirsiniz.


En İyi Nişan Organizasyon Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Nişan Organizasyon profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Nişanda Erkek Tarafı Ne Takar? Nişanda Takı Takılır mı? için en iyi profesyonel listesi
4.9 22 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

İlgili Sorular
Nişan Saçları, En Güzel Nişan Saç Modelleri Isteme Çiçeği Modelleri İçin Birbirinden Güzel Öneriler Nişanlık Modelleri İçin Harika Öneriler En Güzel Nişan Gelinlikleri ve Nişan İçin Abiye Tavsiyeleri En Güzel Çiçekli Nişan Taçları Modelleri Nişan Çiçeği Modeller İçin Harika Fikirler En Güzel Kütük Nişan Tepsisi Modelleri, Yapımı ve Fiyatları Nişan Yeri Süsleme Malzemeleri, Örnekleri ve Fikirleri Nişan Konuşma Balonları Örnekleri, Fikirleri ve Modelleri Birbirinden Güzel Nişan Aksesuarları, Örnekleri ve Fikirleri Nişan Tepsisi Modelleri İçin Harika Öneriler Nişan El Çiçeği Modelleri ve Fikirleri - En Güzel Nişan El Buketi Örnekleri Nişan Kapı Süsleri Yapımı, Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirleri Nişan Davetiye Sözleri için Etkileyici Öneriler Nişan Kurabiyesi Tarifi ve Modelleri Nişan Konsepti Fikirleri, Önerileri ve Tavsiyeleri Nişan Tepsisi Nasıl Süslenir? Nişan Tepsisi Fikirleri Nişan Yüzüğü Seçimi İçin Etkileyici Öneriler Nişan Sandığı Süsleme Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri En Güzel Nişan Pankartları Yazıları ve Örnekleri Nişan Alışveriş Listesi Nasıl Hazırlanır? Birbirinden Güzel Nişan Yastığı Modelleri, Örnekleri ve Fiyatları Birbirinden Güzel Nişan Makası Süsleme Örnekleri En Güzel Nişan Kurdelesi Modelleri ve Süsleme Örnekleri En Güzel Gelin ve Nişan Bohçası Fiyatları ve Modelleri Nişan Bohçası Nasıl Hazırlanır? Nişan Bohçasında Neler Olmalı? Nişan Bohçası Listesi ve Nişan Bohçasında Olması Gerekenler Nelerdir? Nişan Alışverişinde Neler Alınır?
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?