Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Bebeğin 40 Uçurması Nedir? Bebeğin Kırkında Neler Yapılır?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 05/05/2021 tarihinde yazıldı.

Gelenek haline gelen bebeğin 40 uçurması etkinliği hala birçok yörede yapılmaya devam ediyor. 40 çıkarma ya da 40 uçurma gibi farklı şekillerde dile getirilen bu gelenek 40 günlük bebek için yapılır. Peki nedir bu bebeğin 40 uçurması töreni?


Farklı detaylarıyla bebeğin 40 uçurması

Eski geleneklerden biri olan 40 uçurma, bazı ayrıntılarıyla yöreden yöreye değişiklik gösterse de aynı amaca hizmet eder. 40 gün boyunca evden çıkmayan loğusa ve bebek, 40. Günün sonunda evden çıkmaya başlar. 40 uçurma da işte bu ev gezmelerine verilen addır.


Bebeğin 40 uçurması nasıl yapılır?

Hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından doğumdan sonraki ilk 40 gün dışarı çıkmak veya misafir ağırlamak sakıncalıdır. Bu yüzden 40. Günden sonra anne ve bebek aile büyüklerinin evlerine ziyaretlerde bulunur. Bu ziyaretlerde ev sahipleri bebek için hediyeler verir.


Kırk uçurma sepetine neler konur?

Ziyarete gidilen evde bebek için verilen hediyelerin her birinin ayrı bir anlamı vardır. Bu hediyeler un, yumurta, ip gibi evde bulunan birtakım eşyalardır. Her birinin bebek ve bebeğin geleceği için ayrı bir anlamı vardır.


Bebeğin kırkında neler yapılır?

Adetlere göre bebeği kendi evinden ne kadar uzak bir yere götürürseniz ömrü de o kadar uzun olur. Aynı şekilde ne kadar yüksek yerlere çıkartırsanız çocuğun kariyeri de o kadar yüksek olur. Bu geleneklere göre ziyaretler gerçekleştirilir. Verilen hediyeler de bebeğin hayatının bereketli olması içindir.


40 uçurma hediyelerinin anlamları

Uzun ömürlü olması için un, tatlı dilli olması için şeker, tok olsun diye yumurta, bereketli olsun diye pirinç, zengin olsun diye bozuk para gibi hediyeler verilir. Eskiden bu hediyeler bebeğin kundağına koyulurdu, ancak şimdi bir sepet içerisinde konuyor.


40 uçurma töreni

Ziyaretlerden sonra evde küçük bir kutlama gerçekleştirilir. İkramlarla konuklara güzel vakit geçirtilir. Lokum ve küçük hediyeler dağıtılır.


Bebeğin 40 uçurması ve bebek mevlüdü

Genellikle 40 uçurmadan sonra bebek için bir mevlüt verilir. Bunun için hazırlık yapmadıysanız daha önce derlediğimiz Bebek Mevlüt Süsleri Yapımı Ve Örnekleri başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.


En İyi Baby Shower Organizasyon Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Baby Shower Organizasyon profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Bebeğin 40 Uçurması Nedir? Bebeğin Kırkında Neler Yapılır? için en iyi profesyonel listesi
4.9 217 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?