Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Dekoratif Boya Nedir? Dekoratif Boyama Nasıl Yapılır?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 07/05/2021 tarihinde yazıldı.

Evinizin dekorasyonunda bir farklılık mı yaratmak istiyorsunuz? O zaman birbirinden farklı dekoratif boya seçeneklerine şans verebilirsiniz.


Dekoratif Boya Nedir?

Dekoratif boya; farklı renk tonlarını bünyesinde aynı anda barındıran boyadır. Özellikle çiziklerin üzerinde sırıtmaması tercihlerde ön sırada olmasına neden olmaktadır. Yapımı aşamasında da dikkat edilmesi gereken hususlar söz konusudur.


Dekoratif Boya Yapımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Dekoratif boya yapacaksak eğer amacımız duvarlarımızı süslemek ve güzel bir görüntü oluşturmaktır. Bunu yapacaksak eğer öncelikle malzeme seçimine sonrasında ise işlem sırasındaki dikkat ve hassasiyetimize önem vermeliyiz. Şimdi adımlar halinde inceleyelim.


Malzeme Seçimine Özen Gösterin

Dekoratif boyalarla işlem yapacaksanız eğer; malzemeleriniz arasında desenli ve hazneli rulo aparata ihtiyaç duyacaksınızdır. Bu aşama tamamen zevkinize kalmıştır. İstediğiniz deseni seçtiğinizde geri kalan malzemeler sıradan boya malzemeleri ile aynıdır.


Su Bazlı Dekoratif Boya Tercih Edin

Dekoratif boya işleminde kullanacağınız boya su bazlı olursa kıvamı tutturmanız daha kolay olacağı gibi hata yapma olasılığınız da yüksek derecede düşecektir. Ayrıca işlem sırasında da sizi çok fazla uğraştırmayacaktır.


Aparatınızın Üzerine İşaret Koyun

İşleme başlamadan önce desenlerin birbiriyle paralel bir uyum içerisinde olması için, aparatınızın aynı noktasından başlayıp deseni vermeniz gerekmektedir. Bunun için aparatın bir noktasına işaret koyup her desen çekişimiz sırasında aynı noktadan başlayabiliriz.


Desenleri Üst Üste Bindirmeyin

Desen verme işlemi sırasında yukarıdan aşağıya verdiğiniz desenlerin hemen paralelinde bulunan desenlerle üst üste binmemesine özen göstermeniz gerekir. Bu estetik görüntünün kötüye dönmesini engellemiş olacaktır.


Boya İşleminin Sonrasında Yeterince Bekleyin

Dekoratif boya işlemini duvar boyası yaptıktan sonra yapmak istiyorsanız eğer; normal boyama işlemi bittikten 4 saat sonra başlamanız idealdir. Boyanın kurumamış olması durumu, desenli boya işleminin zarar görmesine sebebiyet verebilmektedir.


Sizin İçin De Zor Değil !

Dekoratif boya işlemi yapacaksanız; bu önemli notları göz önünde bulundurmanız ve eksikliğini yaşamamanız gerekmektedir. Aksi takdirde boya yapma işi size bir eziyet hissiyatı verebilmektedir. Fakat bu adımlara dikkat edip gerçek bir şaheser ortaya çıkartabilirseniz; o zaman bunun keyfini yaşamak için duvarınızın önüne bir koltuk çekmeniz yeterli olacaktır. Ortaya çıkardığınız eseri de sanat eseri olarak değerlendirip değerlendirmemek size kalmıştır.


Salon İçin Modern Avize Modelleri

Ev dekorasyonunda farklılık yaratan en önemli detaylardan biri de aydınlatma üniteleridir. Evinize uygun aydınlatma modelleri için fikir edinmek istiyorsanız, Salon İçin Modern Avize Modelleri, Örnekleri ve Fikirleri adlı yazıya göz atabilirsiniz.


En İyi Boya Badana Ustası Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Boya Badana Ustası profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Dekoratif Boya Nedir? Dekoratif Boyama Nasıl Yapılır? için en iyi profesyonel listesi
5.0 53 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

İlgili Sorular
Sirkeyle Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Sirkeyle Koltuk, Halı Temizliği Koltuk Yastık Modelleri ve Birbirinden Güzel Örnekler Cam Temizliği Püf Noktaları - Cam Temizliği Nasıl Yapılır? Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? İşinizi Kolaylaştıracak Öneriler Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Pratik Ev Temizliği İçin Teknikler Salon Dekorasyon Fikirleri, Birbirinden Güzel Salon Tasarımları Eskitme Boya Nasıl Yapılır? Ahşap Boyama ve Eskitme Tekniği Pratik Ev Dekorasyonu Fikirleri ve Muhteşem Dekoratif Ürün Örnekleri Yalıtım Nedir? Yalıtım Çeşitleri Nelerdir? Su Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır ve Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Isı Yalıtım Levhası Nedir? Nasıl Yapıştırılır? Isı Yalıtımı Malzemeleri Nelerdir? Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır? Villa Dekorasyon Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Küçük Salon Dekorasyon Örnekleri Nelerdir? Dekorasyon Fikirleri Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Salon Dekorasyonu Önerileri Küçük Balkon Dekorasyon Örnekleri Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Antre Tasarımları Fikirleri Birbirinden Güzel Bahçe Dekorasyon Fikirleri ve Örnekleri Ahşap Ev Dekorasyonu Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Küçük Ofis Tasarımları, Küçük Ofisler Nasıl Dekore Edilmeli? Dubleks Ev Dekorasyonu Modelleri Dikdörtgen Salon Dekorasyon Örnekleri İçin Harika Fikirler Küçük Oda Dekorasyonu Modellerinde Muhteşem Fikirler Modern Ofis Tasarımları ve Dekorasyon Fikirleri, Örnekleri Bahçe Düzenleme Teknikleri, Fikirleri ve Püf Noktaları İşyeri Dekorasyon Fikirleri, Örnekleri ve Modelleri Salon Duvar Kağıtları, Taş Desenli Duvar Kağıtları Örnekleri Küçük Ev Dekorasyon Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirler Ev İçi Dekorasyon Örnekleri İçin Birbirinden Güzel Fikirler En Güzel Ev Dekorasyonları - Dekorasyon Fikirleri Ev İçi Aydınlatma Ürünleri Nelerdir? İlginç Ev Dekorasyonları Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirler Birbirinden Güzel, Klasik İtalyan Mutfak Modelleri Yeni Mutfak Modelleri ve Renkleri Seçiminde Harika Fikirler En Güzel Mutfak Modelleri ve Mutfak Dekorasyon Fikirleri En Güzel Dış Cephe Mantolama Modelleri Dış Cephe Boya Modelleri Nelerdir? Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Modern Dekorasyon Fikirleri Birbirinden Güzel Ev Dekorasyon Modelleri, Fikirleri ve Örnekleri İç Dekorasyon Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Gelin Evi Dekorasyonları: Mutfak, Oturma Odası, Salon Mantolama Çeşitleri Nedir? Mantolama Nasıl Yapılır?
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?