Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Eskitme Boya Nasıl Yapılır? Ahşap Boyama ve Eskitme Tekniği

author
Nedim Emre Akın
tarafından 27/05/2021 tarihinde yazıldı.

Cam boyama işlemimizi tamamladıktan sonra sıra desenlerine ve süslerine geldiğinde objenize antika bir görünüm kazandırmak için eskitme boyama uygulanır. Eskitme boya nasıl yapılır konusunu genel hatlarıyla aşağıda inceledik.


Eskitme boya nasıl yapılır?

Eskitme boya nasıl yapılır diye sorduğumuzda şüphesiz karşımıza sayısız örnek çıkacaktır. Bunlardan en sevilen diyebileceğimiz iki tür boyama tekniği antik eskitme tekniği ve yağlı boya eskitme tekniğidir. Bu teknikle sayesinde istediğimiz bir objeyi istediğimiz bir renge boyayabiliriz.


Antik eskitme tekniği için gereken malzemeler

Bir antik eskitme sıvısı, biraz su ve fırça. Tabiki bir de boyamak istediğiniz obje. Bu objeyi seçerken daha girintili-çıkıntılı bir obje seçmek daha doğru olacaktır. Çünkü böylece eskitme tekniği ile çok daha güzel bir görüntüye ulaşabiliriz.


Antik eskitme tekniği uygulaması

Antik eskitme boya nasıl yapılır? Boyayı biraz suyla karıştırmamız gerekiyor. Su ile boyayı karıştırırken daha homojen bir boya elde etmek için suyu azar azar eklersek daha iyi olur. Sonra bir sentetik bir fırçayla sulandırdığımız antik eskitme sıvımızı objenin üzerine uygulamalıyız. Burada dikkat etmemiz gereken husus bu işlem sırasında çok geniş yüzeylere değil dar çevrelere boyama işlemini yapıp ardından hemen pamuklu bir bezle silmemiz gerekiyor. Yani boyama işlemini geniş geniş değil azar azar yapıp boyadığımız yerleri silerek objeyi tamamlamamız gerekmekte.


Yağlı boya eskitme tekniği için gereken malzemeler

Yağlı boya eskitme tekniğinde kullanılacak malzemeler: bir kıl fırça, bir yağlı boya (açık renkler için genellikle birth amber rengi tercih edilir), resim yağı ve son olarak tabiki eskitme boya yapmak istediğimiz objemiz. Bu noktada şunu da belirtmek gerekir ki; eğer tüm yüzeye eskitme yapılacaksa keten yağı kullanılabilir. Keten yağı yağlı boyanın daha çabuk ve rahat yayılmasını sağlayacaktır.


Yağlı boya eskitme tekniğinin uygulanması

Yağlı boya ile eskitme boya nasıl yapılır? Fırçayı çok hafifçe keten yağına batırıp sonra üzerine yağlı boya sürerek boyama işlemine geçilir. Geç kuruyan bir boya olduğu için acele etmeden rahat rahat çalışılabilir. Tüm yüzeyi yağlı boya ile kapattıktan sonra temiz pamuklu bir bezle silme işlemine geçilir. Burada hafif bir renk kalması istenirse silme işlemini daha derin, yoğun bir renk kalmasını istenirse de daha yüzeysel bir silme yapılmalıdır. İstenilen görüntü elde edilene kadar silme işlemine devam ettikten sonra kenar boyasına geçilir.


Yağlı boya eskitmede kenar boyası nasıl yapılır

Kenar boyası ve eskitme boya nasıl yapılır? Yüzel boyamada olduğunun aksine bu sefer keten yağı kullanmadan direk yağlı boya ile kenardan içe doğru objenizin kenarlarını hafif hafif boyanır. Burada hata yapmaktan korkmayın çünkü yağlı boya çok geç kuruyan bir boya çeşidi olduğu için hatayı telafi etmek son derece kolaydır.


Eskitme boyada boya sonrası

Eskitme boya nasıl yapılır, kurumaya bırakılır? Kuruduktan sonra kenar boyasından sonra da 2 gün süreyle objeyi kurumaya bırakılır. 2 gün tamamlandıktan sonra verniklenip kullanıma hazır hale gelir. Bu kısımda objeye istediğiniz desen ve görünümleri kazandırabilirsiniz.


Eskitme boyalar

Eskitme boya nasıl yapılır sorunuzu umarız yeterli şekilde cevaplayabilmişizdir. Tabiki eskitme boya teknikleri bunlarla sınırlı değil. Ancak bu teknikler sayesinde sahip olduğunuz objeleri, özellikle ahşap nesneleri, istediğiniz şekilde tasarlayıp onlara antika havası kazandırabileceksiniz. Bunu yaparken de son derece eğlenecek ve eğlendikçe daha fazlasını yapmak isteyeceksiniz.


En İyi Boya Badana Ustası Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Boya Badana Ustası profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Eskitme Boya Nasıl Yapılır? Ahşap Boyama ve Eskitme Tekniği için en iyi profesyonel listesi
5.0 26 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

İlgili Sorular
Sirkeyle Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Sirkeyle Koltuk, Halı Temizliği Koltuk Yastık Modelleri ve Birbirinden Güzel Örnekler Cam Temizliği Püf Noktaları - Cam Temizliği Nasıl Yapılır? Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? İşinizi Kolaylaştıracak Öneriler Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Pratik Ev Temizliği İçin Teknikler Salon Dekorasyon Fikirleri, Birbirinden Güzel Salon Tasarımları Pratik Ev Dekorasyonu Fikirleri ve Muhteşem Dekoratif Ürün Örnekleri Yalıtım Nedir? Yalıtım Çeşitleri Nelerdir? Su Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır ve Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Isı Yalıtım Levhası Nedir? Nasıl Yapıştırılır? Isı Yalıtımı Malzemeleri Nelerdir? Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır? Villa Dekorasyon Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Küçük Salon Dekorasyon Örnekleri Nelerdir? Dekorasyon Fikirleri Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Salon Dekorasyonu Önerileri Küçük Balkon Dekorasyon Örnekleri Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Antre Tasarımları Fikirleri Birbirinden Güzel Bahçe Dekorasyon Fikirleri ve Örnekleri Ahşap Ev Dekorasyonu Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Küçük Ofis Tasarımları, Küçük Ofisler Nasıl Dekore Edilmeli? Dubleks Ev Dekorasyonu Modelleri Dikdörtgen Salon Dekorasyon Örnekleri İçin Harika Fikirler Küçük Oda Dekorasyonu Modellerinde Muhteşem Fikirler Modern Ofis Tasarımları ve Dekorasyon Fikirleri, Örnekleri Bahçe Düzenleme Teknikleri, Fikirleri ve Püf Noktaları İşyeri Dekorasyon Fikirleri, Örnekleri ve Modelleri Salon Duvar Kağıtları, Taş Desenli Duvar Kağıtları Örnekleri Küçük Ev Dekorasyon Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirler Ev İçi Dekorasyon Örnekleri İçin Birbirinden Güzel Fikirler En Güzel Ev Dekorasyonları - Dekorasyon Fikirleri Ev İçi Aydınlatma Ürünleri Nelerdir? İlginç Ev Dekorasyonları Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirler Birbirinden Güzel, Klasik İtalyan Mutfak Modelleri Yeni Mutfak Modelleri ve Renkleri Seçiminde Harika Fikirler En Güzel Mutfak Modelleri ve Mutfak Dekorasyon Fikirleri En Güzel Dış Cephe Mantolama Modelleri Dekoratif Boya Nedir? Dekoratif Boyama Nasıl Yapılır? Dış Cephe Boya Modelleri Nelerdir? Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Modern Dekorasyon Fikirleri Birbirinden Güzel Ev Dekorasyon Modelleri, Fikirleri ve Örnekleri İç Dekorasyon Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Gelin Evi Dekorasyonları: Mutfak, Oturma Odası, Salon Mantolama Çeşitleri Nedir? Mantolama Nasıl Yapılır?
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?