Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Dış Cephe Boya Modelleri Nelerdir?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 07/05/2021 tarihinde yazıldı.

Binaların, müstakil evlerin ve sitelerin dış cephelerine uygulanan boya modelleri farklılık göstermektedir. Dış cephe boya modelleri her şeyden önce ev içerisinde rutubeti önlemesi gereken bir katman olarak düşünülmelidir. Ayrıca boyanan yerlerin hava alması gerektiği ve bu anlamda da doğru boya markaları ile çalışılması gerektiği unutulmamalıdır.


Dış Cephe Boya Modelleri ve Boya Seçiminde Öneriler

Dış ortam boyanmadan önce kesinlikle alçı ile onarılması gereken yerler onarılmalıdır. Bunun sebebi boyanın sürülecek ortamı için zemin hazırlamaktadır. Dış cephe boya modelleri kalitesine göre farklılık gösterebilir. Maliyeti ucuz diye asla zararlı kimyasal madde içeren boyalar tercih edilmemelidir.


Boya Nefes Almalıdır

Boyanın renk anlamında örtücü olması önemlidir. Fakat binaların dış yüzeylerinin nefes alması da gerekir. Bu nedenle boyaların içerisindeki kimyasalların yüzdeleri iyi gözlenmeli ve buna göre seçimler yapılmalıdır.


Dış Cephede Koyu Tonda Boyalar Tercih Edilmemelidir

Siyah, koyu mor gibi ekstra yoğun boya renkleri dış cephede tercih edilmemelidir. Bu tür renkler çok çabuk renk atacağı gibi yağmur gibi doğal olaylarda da ekstra tepki verecektir.


Dış Cephe Boyası Mantolamanın Üzerine Yapılmalıdır

Binalarda boya işlemine karar verildiğinde kesinlikle önce mantolama işlemi yapılmalıdır. Mantolama işlemi hem boyanın daha iyi durmasına, daha uzun süre sağlıklı kalmasına ve ev içerisinde rutubetin oluşmamasına yardımcı olur.


Dış Cephe Boya Modelleri Ev Duvarlarına Uygulanmamalıdır

Kesinlikle dış cephe boya modelleri ev içerisinde duvarlar için uygun değildir. Dış cephe boyalarının temel özellikleri dış ortamlara uyum göstermeleridir. Bu amaçla üretilmiş ve kimyasalı bol tutulmuştur. Ev duvarları için kullanılması olumsuz etkilere sebebiyet verebilir.


Boya Yerine Alçı Ya Da Sıva Kullanılmamalıdır

Yapılan alçı ve sıva üzerine boya uygulanmalıdır. Binanın dış cephesi sadece alçı ya da sıva ile çıplak bırakılırsa kesinlikle malzeme eriyerek dökülecektir. Boya bir nevi alçı ve sıvanın yapıştırıcısı görevini görmektedir.


Dış Cephe Boyası Seçilirken Uzman Kişilerden Yardım Alınmalıdır

Dış cephe boya modelleri çok çeşitli olduğundan dolayı apartman sakinlerinin kafaları karışabilmektedir. Eğer uzman kişilerden bu anlamda yardım alınırsa hem daha doğru boya renkleri seçilir hem de zararlı ve yanlış boya seçimleri engellenmiş olur.


Dış Cephe Boyalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boyanın insan sağlığına zararlı olmaması ve uygulama esnasında boyacıların muhakkak boya maskesi takmaları önemlidir. Bunun dışında boyalar seçilirken renklere hatta birden fazla renk bulunacaksa renklerin uyumuna da dikkat edilmelidir. Dış cephe boya modelleri için oldukça fazla kategori ve oldukça fazla tür bulunmaktadır. Seçimler bu anlamda binaların dış cephe özelliklerine göre ve önceliklerine göre yapılmalıdır. En Güzel Dış Cephe Mantolama Modelleri başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.


En İyi Boya Badana Ustası Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Boya Badana Ustası profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Dış Cephe Boya Modelleri Nelerdir? için en iyi profesyonel listesi
4.9 21 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

İlgili Sorular
Sirkeyle Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Sirkeyle Koltuk, Halı Temizliği Koltuk Yastık Modelleri ve Birbirinden Güzel Örnekler Cam Temizliği Püf Noktaları - Cam Temizliği Nasıl Yapılır? Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? İşinizi Kolaylaştıracak Öneriler Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Pratik Ev Temizliği İçin Teknikler Salon Dekorasyon Fikirleri, Birbirinden Güzel Salon Tasarımları Eskitme Boya Nasıl Yapılır? Ahşap Boyama ve Eskitme Tekniği Pratik Ev Dekorasyonu Fikirleri ve Muhteşem Dekoratif Ürün Örnekleri Yalıtım Nedir? Yalıtım Çeşitleri Nelerdir? Su Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır ve Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Isı Yalıtım Levhası Nedir? Nasıl Yapıştırılır? Isı Yalıtımı Malzemeleri Nelerdir? Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır? Villa Dekorasyon Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Küçük Salon Dekorasyon Örnekleri Nelerdir? Dekorasyon Fikirleri Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Salon Dekorasyonu Önerileri Küçük Balkon Dekorasyon Örnekleri Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Antre Tasarımları Fikirleri Birbirinden Güzel Bahçe Dekorasyon Fikirleri ve Örnekleri Ahşap Ev Dekorasyonu Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Küçük Ofis Tasarımları, Küçük Ofisler Nasıl Dekore Edilmeli? Dubleks Ev Dekorasyonu Modelleri Dikdörtgen Salon Dekorasyon Örnekleri İçin Harika Fikirler Küçük Oda Dekorasyonu Modellerinde Muhteşem Fikirler Modern Ofis Tasarımları ve Dekorasyon Fikirleri, Örnekleri Bahçe Düzenleme Teknikleri, Fikirleri ve Püf Noktaları İşyeri Dekorasyon Fikirleri, Örnekleri ve Modelleri Salon Duvar Kağıtları, Taş Desenli Duvar Kağıtları Örnekleri Küçük Ev Dekorasyon Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirler Ev İçi Dekorasyon Örnekleri İçin Birbirinden Güzel Fikirler En Güzel Ev Dekorasyonları - Dekorasyon Fikirleri Ev İçi Aydınlatma Ürünleri Nelerdir? İlginç Ev Dekorasyonları Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirler Birbirinden Güzel, Klasik İtalyan Mutfak Modelleri Yeni Mutfak Modelleri ve Renkleri Seçiminde Harika Fikirler En Güzel Mutfak Modelleri ve Mutfak Dekorasyon Fikirleri En Güzel Dış Cephe Mantolama Modelleri Dekoratif Boya Nedir? Dekoratif Boyama Nasıl Yapılır? Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Modern Dekorasyon Fikirleri Birbirinden Güzel Ev Dekorasyon Modelleri, Fikirleri ve Örnekleri İç Dekorasyon Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Gelin Evi Dekorasyonları: Mutfak, Oturma Odası, Salon Mantolama Çeşitleri Nedir? Mantolama Nasıl Yapılır?
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?