Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Hamile Yogası Nedir? Nasıl Yapılır?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 07/05/2021 tarihinde yazıldı.

Hamilelik dönemi, özellikle vücudu rahatlatan hamile yogası gibi egzersizleri aksatmamanız gereken bir dönem. Özellikle düzenli yapılan egzersizler, hamileliğin ilk aylarından doğuma kadar tüm süreçlerde olumlu sonuçlarını göreceğiniz, kendinize yapacağınız yatırımlardır. Hamile yogası nedir diyorsanız, bu yazımız size yardımcı olacaktır.


Hamile Yogası Nedir?

Fiziksel, duygusal ve kimyasal yani hormonal açıdan birçok değişimin yaşandığı hamilelik döneminde, fiziki ve stres yükü de azımsanmayacak boyuta gelir. İşte bu dönemde özellikle stres yükünü azaltmak için anne adayları hamile yogası ile kendilerini, vücutlarını ve bebeklerini rahatlatmalıdır.

Bebeğin ana rahminde büyümeye başlamasıyla birlikte ağırlığı artar ve annen omurganın doğal yapısını zorlar. Sırt, boyun, bel ve bacaklarda ağrılar yaşanmaması için bu alanlara odaklanmak anne adayını iyi hissettirecektir.


Sessiz bir ortam bulun

Hamile yogası nedir diyorsanız yogada öncelik elbette konsantrasyon. Konsantrasyonunuzu sağladıktan ve hareketlere, kendi bedeninize odaklandıktan sonra sonuçlar çok daha faydalı olur. Hamilelikte de yoga yaparken odaklanmanın önemi, özellikle bebeğiniz söz konusu olduğu için oldukça öncelikli.


Dik duruş ve kaliteli nefes

Bağdaş kurup sert bir zemin üzerine oturduktan sonra kollarınızı yanlara, gergin bir şekilde açmanız duruşunuza da konsantre olmanıza yardımcı olacaktır. Vücudunuzu mümkün olduğu kadar dik tutmaya dikkat edin. Fakat bu gergin olmak anlamına gelmemeli. Hamile yogası nedir diyenler için hamilelik döneminde en öncelikli detay egzersiz hareketlerini yaparken vücudunuzu dik fakat rahat olmasıdır.


Zemine paralel olmanın önemi

Bir diziniz ve bir elinizin yerde olmasıyla yapacağınız ve diğer el ve bacağınıza odaklanacağınız hareket, rahatlama sağlayacak, kramplarınız için doğal çözüm olacaktır.


Hamile yogası bebek için de önemli

Oturur pozisyondaki hareket, dik duruşunuzla birlikte özellikle ileri aylarda bebeğinizin nefes alıp verişini de rahatlatacaktır. Bu hareket sayesinde odaklanmanız artacak, dik duruşunuzla siz de doğum ve sonrası için de daha sağlıklı bir nefes alıp-vermeye sahip olacaksınız.


Uzmanlarla çalışın

Hamilelikte yoga yapmak, özellikle ileri aylarda dikkat gerektiren bir konu. Bedeninize neyin iyi gelip, neyin gelmediğini sizden iyi kimse bilemez, evet. Fakat doktorunuza danışacağınız yoga hareketleri ve uzman eğitmen eşliğinde yapacağınız yoga, vücudunuzu da daha iyi dinlemenize yol açacaktır.


 

Kökleri oldukça eski zamanlara dayanan yoga, her insanın sağlıklı bir yaşam sürmesi için öncelikli meditasyon ve egzersizlerden biridir. Özellikle hamilelik döneminde yapacağınız yoganın, doğum sonrasında dahî sizin ve bebeğinizin sağlığında olumlu etkilerini göreceğinizden şüpheniz olmasın.


En İyi Hamile Fotoğrafçısı Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Hamile Fotoğrafçısı profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Hamile Yogası Nedir? Nasıl Yapılır? için en iyi profesyonel listesi
5.0 34 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?