Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Küçük Balkon Dekorasyon Örnekleri

author
Nedim Emre Akın
tarafından 18/05/2021 tarihinde yazıldı.

Yaz geldi, havalar iyice ısınmaya, odalar dar gelmeye, klimalar yetmemeye başladı. Evlerdeki tek serin ve nefes alınabilinecek yerler, yani balkonlar eski popülaritesini yeniden kazandı. Hal böyle olunca balkon dekorasyonu da kafa yorulması gereken bir detay olarak karşımıza çıktı. Peki, bir açık hava mekanı olarak balkon dekorasyonu oldukça zahmetli ve dikkat isteyen bir uğraşken, bir de o balkonun "küçücük, minicik olduğunu düşünürsek" işimiz iki hatta üç kat zorlaştı demektir. Küçük alanların dekorasyonu her zaman daha zor ve daha kafa yorucu olmuştur. İşte bu sebeple işinizi kolaylaştırmak, küçük balkon dekorasyon örnekleriyle size ilham verebilmek için bu yazıyı hazırladık.


İşte, küçük balkon dekorasyon örnekleri;

Katlanabilir eşyalar seçin

Küçük balkonların can kurtarıcısı katlanabilir eşyalardır. Balkonunuz küçük ama beklentiniz büyük ise eşya seçimlerini katlanabilir masa, sandalye, sehpa hatta gerekmediği zamanlarda yer işgal etmemesi için katlanabilir raflardan yana kullanın. Bu eşyaların bir kısmını örnek fotoğrafta görüldüğü gibi katlayıp duvara asarak aynı zamanda dekoratif bir görüntü de elde edebilirsiniz.


Her köşesinden faydalanın

Evet, balkonum küçük diyerek üzülmekten vazgeçin ve her köşesinden faydalanın. Mesela balkon korkuluğunu es geçmeyin. Dekorasyonda kullandığınız ana renk ile boyayarak bir bütünlük sağlayın. Ardından da saksı, portatif masa hatta gazete/dergi kutunuzu balkon korkuluğuna monte edin. Uygun olan konumlarda saksılarınızı dışa doğru monte ederek kullanmak yer konusunda sıkıntılı olan balkonunuza ferahlık sağlar.

Not: Balkon korkuluklarına özellikle saksı monte ederken iyice kontrol edip tehlike yaratmadığına emin olmanızda fayda var.


Görsel bütünlüğe dikkat edin

"Yok artık!" dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, bu kadar da küçük balkon oluyor. Biz buna balkoncuk diyoruz ve böyle bir balkonu nasıl dekore etmeniz gerektiğini biliyoruz. Şifremiz: Görsel bütünlük! Balkonumuz küçük ötesi ise zaten imkanımızda olmadığından sade ve görsel bütünlüğü sağlayacak tek renk ile dekorasyonu tamamlıyoruz. Hatta kullanılması şart olan oturma alanı, masa gibi eşyaları direk balkona gömerek yerden olabildiğince tasarruf ediyoruz. Balkona, gömme masa ya da gömme koltuk fikri pek cazip bir şey değil ama bazen dar alanda kısa paslaşmalar şart oluyor!


Dekorasyonu gözünüzde büyütmeyin! Sonuçta balkonunuz küçük

Dekorasyon keyifli, zahmetli ve bütçe isteyen bir uğraş olarak bazen insanın gözünde büyür de büyür! Ama konumuz küçük balkon dekorasyon fikirleri olduğu için, dekorasyonu da gözümüzde büyütmüyoruz. Hatta balkonumuz gibi dekorasyonu da küçültüyoruz! Nasıl mı? Ev içinde kullanmadığımız ya da geri dönüşüm olarak depoda tuttuğumuz eşyaları balkonumuzda değerlendirerek. Örnek olarak seçtiğimiz bu fotoğraf konuyu tam olarak anlatıyor. Eski meyve kasaları, atıl durumdaki bir kova, yıpranmış eski kilimimiz doğru renk ve konum seçimi ile işimizi fazlasıyla görebilir. Üstelik şıklıktan da ödün vermeyerek...


Karmaşa bazen iyidir! Konu komşu ne der diye düşünmeyin

Balkonum küçük ama dekorasyon fikirlerim büyük diyenler için söyleyebileceğimiz tek şey "rahat olun ve ne istiyorsanız yapın!" Çünkü bazen karmaşa da iyi olabiliyor. Biz karmaşayı "karma" olarak ele alarak küçük balkonda nasıl birçok mevsime uyum sağlanır onu anlatmak istiyoruz. İşe ilk olarak zeminden başlamak gerekiyor. Ahşap zemin size yaz aylarını, sahillerdeki şezlongları anımsatır, yeşil çim modelindeki halı ise ilkbaharı, piknik keyfini yaşatır. Bu açıdan balkonum küçük demeyin ve bölün ikiye. Bir kısmına çim halı, bir kısmına ahşap parke döşeyerek dekorasyonda karma keyfini sürün. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey zemini ne ile döşerseniz üzerine de ona uygun eşya ve aksesuarlar seçmeniz...


En İyi Boya Badana Ustası Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Boya Badana Ustası profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Küçük Balkon Dekorasyon Örnekleri için en iyi profesyonel listesi
5.0 40 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

İlgili Sorular
Sirkeyle Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Sirkeyle Koltuk, Halı Temizliği Koltuk Yastık Modelleri ve Birbirinden Güzel Örnekler Cam Temizliği Püf Noktaları - Cam Temizliği Nasıl Yapılır? Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? İşinizi Kolaylaştıracak Öneriler Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Pratik Ev Temizliği İçin Teknikler Salon Dekorasyon Fikirleri, Birbirinden Güzel Salon Tasarımları Eskitme Boya Nasıl Yapılır? Ahşap Boyama ve Eskitme Tekniği Pratik Ev Dekorasyonu Fikirleri ve Muhteşem Dekoratif Ürün Örnekleri Yalıtım Nedir? Yalıtım Çeşitleri Nelerdir? Su Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır ve Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Isı Yalıtım Levhası Nedir? Nasıl Yapıştırılır? Isı Yalıtımı Malzemeleri Nelerdir? Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır? Villa Dekorasyon Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Küçük Salon Dekorasyon Örnekleri Nelerdir? Dekorasyon Fikirleri Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Salon Dekorasyonu Önerileri Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Antre Tasarımları Fikirleri Birbirinden Güzel Bahçe Dekorasyon Fikirleri ve Örnekleri Ahşap Ev Dekorasyonu Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Küçük Ofis Tasarımları, Küçük Ofisler Nasıl Dekore Edilmeli? Dubleks Ev Dekorasyonu Modelleri Dikdörtgen Salon Dekorasyon Örnekleri İçin Harika Fikirler Küçük Oda Dekorasyonu Modellerinde Muhteşem Fikirler Modern Ofis Tasarımları ve Dekorasyon Fikirleri, Örnekleri Bahçe Düzenleme Teknikleri, Fikirleri ve Püf Noktaları İşyeri Dekorasyon Fikirleri, Örnekleri ve Modelleri Salon Duvar Kağıtları, Taş Desenli Duvar Kağıtları Örnekleri Küçük Ev Dekorasyon Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirler Ev İçi Dekorasyon Örnekleri İçin Birbirinden Güzel Fikirler En Güzel Ev Dekorasyonları - Dekorasyon Fikirleri Ev İçi Aydınlatma Ürünleri Nelerdir? İlginç Ev Dekorasyonları Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirler Birbirinden Güzel, Klasik İtalyan Mutfak Modelleri Yeni Mutfak Modelleri ve Renkleri Seçiminde Harika Fikirler En Güzel Mutfak Modelleri ve Mutfak Dekorasyon Fikirleri En Güzel Dış Cephe Mantolama Modelleri Dekoratif Boya Nedir? Dekoratif Boyama Nasıl Yapılır? Dış Cephe Boya Modelleri Nelerdir? Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Modern Dekorasyon Fikirleri Birbirinden Güzel Ev Dekorasyon Modelleri, Fikirleri ve Örnekleri İç Dekorasyon Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Gelin Evi Dekorasyonları: Mutfak, Oturma Odası, Salon Mantolama Çeşitleri Nedir? Mantolama Nasıl Yapılır?
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?