Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Nişan Kurabiyesi Tarifi ve Modelleri

author
Nedim Emre Akın
tarafından 01/05/2021 tarihinde yazıldı.

Nişan töreninizi organize ederken nişan kıyafeti, nişan yüzüğü gibi detayların yanı sıra nasıl bir nişan kurabiyesi istediğinize de karar vermelisiniz. Nişan kurabiyenizi özel olarak hazırlatabileceğiniz gibi kendiniz yapmayı da tercih edebilirsiniz.


Nişan Kurabiyesi Yapımı

Nişan kurabiyesi yapımı çok zor gibi görünse de size vereceğimiz tarif sayesinde aslında gayet kolay olduğunu göreceksiniz.


Nişan Kurabiyenizi Kendiniz Yapabilirsiniz

Nişan kurabiyesi yapmaya başlamadan önce pasta malzemeleri satan yerlerde bulabileceğiniz nişan temalı kurabiye kalıplarını edinebilirsiniz. Ayrıca el becerilerinize güveniyorsanız üzerine yapacağınız süsleme ve yazılarla el emeği kurabiyelerinizi de nişanınıza gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz.


Nişan Kurabiyesi İçin Malzemeler

Nişan kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir. Malzeme listesinde kabartma tozunun olmamasına şaşırmayın çünkü kurabiyeleri kolay süsleyebilmemiz için kurabiyelerimizin fazla kabarmaması lazım.

1 adet oda sıcaklığında yumurta

250 gr pudra şekeri

250 gr tereyağ

1 paket vanilya

½ çay kaşığı tarçın

5 su bardağı un

2 damla portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi

Süslemek için:

Şeker Hamuru

Gıda boyası kalemleri

Nişan Kurabiyesi Yapım Aşamaları

Nişan kurabiyesi için gerekli tüm malzemeleri bir kaba koyduktan sonra hamuru iyice yoğurarak kurabiye hamuru kıvamına getiriniz. Uygun kıvama gelen hamuru hava almayacak şekilde streç film ile sararak en az 2 saat buzdolabında bekletiniz. İsterseniz bu hamuru 3 aya kadar buzlukta saklayıp ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.


Nişan Kurabiyesi Hamuru Nasıl Şekillendirilir?

Hamura şekil vermeden önce pürüzsüz bir yüzeye sahip olması için şekillendireceğiniz hamuru iki adet pişirme kağıdı arasına yerleştirip merdane ile 0,5 cm kalınlığında açınız. Daha sonra kurabiye kalıpları ile şekilde şekillendiriniz ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştiriniz. Üstten ikinci rafa yerleştirdiğiniz tepsideki kurabiyeleri fanı açılmış fırında 175 derecede 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.


Nişan Kurabiyesinin Süslenmesi

Eğer nişan kurabiyenizi şeker hamuru ile süsleyecekseniz kullandığınız kurabiye kalıbının bir boy küçüğünü şeker hamurunu şekillendirmek için kullanabilirsiniz. Şeker hamurunu da kurabiye hamuru gibi pişirme kağıdından yardım alarak açabilirsiniz. Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırmak için ise 3 yemek kaşığı su ile 1 çay kaşığı balı karıştırarak pasta fırçası ile kurabiyelerinizin üzerine sürebilirsiniz.


Gıda Boyası Kalemleri İle Süsleyebilirsiniz

Süslemeyi gıda boyası kalemleri ile yapacaksanız şekillendirmeyi dıştan içe doğru yapmanızı öneririz. Yani önce kurabiyenin kenarından başlayarak büyük ve daha az detay gerektiren tasarımları tamamladıktan sonra ayrıntılar ile ilgilenmeye başlayabilirsiniz.


En İyi Nişan Organizasyon Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Nişan Organizasyon profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Nişan Kurabiyesi Tarifi ve Modelleri için en iyi profesyonel listesi
4.9 65 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

İlgili Sorular
Nişan Saçları, En Güzel Nişan Saç Modelleri Isteme Çiçeği Modelleri İçin Birbirinden Güzel Öneriler Nişanlık Modelleri İçin Harika Öneriler En Güzel Nişan Gelinlikleri ve Nişan İçin Abiye Tavsiyeleri En Güzel Çiçekli Nişan Taçları Modelleri Nişan Çiçeği Modeller İçin Harika Fikirler En Güzel Kütük Nişan Tepsisi Modelleri, Yapımı ve Fiyatları Nişan Yeri Süsleme Malzemeleri, Örnekleri ve Fikirleri Nişan Konuşma Balonları Örnekleri, Fikirleri ve Modelleri Birbirinden Güzel Nişan Aksesuarları, Örnekleri ve Fikirleri Nişan Tepsisi Modelleri İçin Harika Öneriler Nişan El Çiçeği Modelleri ve Fikirleri - En Güzel Nişan El Buketi Örnekleri Nişan Kapı Süsleri Yapımı, Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirleri Nişan Davetiye Sözleri için Etkileyici Öneriler Nişan Konsepti Fikirleri, Önerileri ve Tavsiyeleri Nişan Tepsisi Nasıl Süslenir? Nişan Tepsisi Fikirleri Nişan Yüzüğü Seçimi İçin Etkileyici Öneriler Nişan Sandığı Süsleme Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri En Güzel Nişan Pankartları Yazıları ve Örnekleri Nişan Alışveriş Listesi Nasıl Hazırlanır? Birbirinden Güzel Nişan Yastığı Modelleri, Örnekleri ve Fiyatları Birbirinden Güzel Nişan Makası Süsleme Örnekleri En Güzel Nişan Kurdelesi Modelleri ve Süsleme Örnekleri En Güzel Gelin ve Nişan Bohçası Fiyatları ve Modelleri Nişan Bohçası Nasıl Hazırlanır? Nişan Bohçasında Neler Olmalı? Nişan Bohçası Listesi ve Nişan Bohçasında Olması Gerekenler Nelerdir? Nişanda Erkek Tarafı Ne Takar? Nişanda Takı Takılır mı? Nişan Alışverişinde Neler Alınır?
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?