Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Lokanta, Restoran Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 27/05/2021 tarihinde yazıldı.

Restoran açmak, normal bir işyeri açmaktan biraz daha zordur. Restoran açmak için, normal bir işyeri açarken topladığınızdan daha fazla evrak toplamanız gerekir. Eğer restoran açmaya karar verdiyseniz önceden restoran açmak için gerekli belgeler hakkında bilgi edinmeniz süreci hızlandırmanız için önemlidir.


Restoran Açmak için Gerekli Belgeler

Restoran açmak için gerekli belgeler hakkında aklınız karışırsa ve bilgiye ihtiyaç duyarsanız muhasebecinize danışabilirsiniz. Muhasebecinizden ayrıca size uygun vergi dilimiyle ilgili bilgi de alabilirsiniz.


Vergi Dairesine Verilecek Evraklar

Restoranınızın maliyeyle sorun yaşamaması için ilk iş olarak vergi dairesine başvurmanız gerekiyor. Muhasebecinizin hazırladığı işyeri açma bildirim formunu, noter onaylı imza sirküleri örneğini, nüfus cüzdanı örneğinizin aslı gibidir onaylı hali, muhtardan onaylı ikametgah belgeniz ve restoran kira kontratınız ya da tapunuz. Bu evrakları tamamladığınızda vergi levhanızı alabilirsiniz.


Belediyeye Verilmesi Gereken Evraklar

Lokantalar, sıhhi müesseseler sınıfına giriyor. Sıhhi müesseseler için belediyeye vermeniz gereken evraklar ise şöyle: vergi levhanızın iki adet fotokopisi, kira kontratınızın ya da tapunuzun fotokopisi, binanızın imar durumu hakkında bir belge, nüfus cüzdanı fotokopiniz, yangın söndürme tüpü için dolum belgesi, çalışanlarınızın portör muayene kartları, bağlı bulunduğunuz esnaf odanızın kayıt belgesi, ustalık belgesi ve işletmenizin ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri ve faaliyet belgesi.


Bağ-Kur İçin Gerekli Evraklar

Eğer işyeri emekli birinin ya da başka bir yerde sigortası olan birinin üstüne kayıtlı değilse Bağ-Kur bildirim belgesini doldurarak SGK hizmet binasından görevli memura vermelisiniz.


Ticaret Odasına Verilen Restoran Açmak için Gerekli Belgeler

Lokantanızın açılışından itibaren 15 gün içerisinde Ticaret Odası'na bildirimde bulunmanız gerekiyor. Ticaret Odasına, iki adet imza beyannamesi, tapunuzun ya da kira kontratınızın fotokopisi, tutacağınız ticari defterin noter tarafından tasdiklenmiş nüshasının fotokopisi, ikametgah belgeniz ve nüfus kaydınızın örneği, oda tarafından size verilen taahhütname ve matbu dilekçe.


Esnaf ve Sanatkarlar Odasına Verilecek Belgeler

Restoran açmak için gerekli belgeler, Vergi levhanızın, nüfus cüzdanınızın fotokopisi, ikamet ettiğiniz meskene ait ikametgah belgesi, ustalık belgesi, taksi ya da toplu taşıma aracı varsa bu araçlara ait ruhsatların fotokopileri, sicil ilan ve harç bedelinin dekontları..


Dükkan Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Eğer lokanta açıp açmamak konusunda kararsızsanız dükkan açmayı da gözden geçirebilirsiniz. Dükkan açmanız için gerekli belgeleri Dükkan Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? İşyeri Açılışı Nasıl Olur? isimli yazımızdan öğrenebilirsiniz.


En İyi Açılış Organizasyon Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Açılış Organizasyon profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Lokanta, Restoran Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? için en iyi profesyonel listesi
5.0 22 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?