Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Su Yalıtım Malzemeleri Nelerdir?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 21/05/2021 tarihinde yazıldı.

Çoğunlukla içten dışa ya da dıştan içe istenmeyen su akışını engellemek için kullanılan su yalıtım malzemeleri kendi içinde de pek çok çeşitlilik göstermektedir. Bunlar da yine çatıya, zemine, pencere pervazlarına uygulanabilmektedir.


Su Yalıtım Malzemeleri

Su yalıtımı yapmak için kullanılan malzemeler çok önemlidir. Su yalıtım malzemelerinin kendi içindeki çeşitlerden gelin birkaç tanesi hakkında bilgi verelim. En azından yüzeysel de bir miktar fikir sahibi oluruz.


Bitüm

Günümüzde ham petrolden elde edilmekte olan bitüm; suya dayanıklı olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. Aynı zamanda bir hidrokarbon bileşiğidir.


Epoksi

Yapışkanlı bir su yalıtım malzemesidir. Çoğunlukla dış yüzeyler için tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise aşırı dirençli olmasıdır. Yapıştırıcı özelliği dolayısı ile de boya astar malzemesi olarak kullanılmasının yanı sıra çatlak ve boşluk tamiratında da kullanılabilmektedir.


Kauçuk

Temel kullanım sebebi su yalıtım malzemeleri kullanımının direncini artırmaktır. Hem ısıya karşı aşırı derecede koruyucudur hem de aynı şekilde sıvı akışının engellenmesine yüksek miktarda destek olur. Ayrıca kalıcı hasarların oluşma ihtimalini de en aza indirmektedir.


Siloksan

Bu su yalıtım malzemeleri çoğunlukla yüzey yalıtımında tercih edilmektedir. Farklı bir özelliği sıvı akışını engellerken aynı zamanda sıvıyı itmesidir. Bu özellik ile sıvıyı emen yüzeylere, şeffaf olduğu için uygulanıp, görüntüyü bozmadan koruma sağlayabilirsiniz. Çoğunlukla da tarihi eserlerin olduğu ya da kendisi tarihi eser olan zeminlerde kullanılır.


Akrilik

Yine zeminde uygulanan bir su yalıtım malzemeleri arasındadır. Tercih edilmesinin temel sebebi ise kolay kuruyabilme özelliği katmasıdır. Bu amaçla temel olarak teras ve balkonlarda tercih edilmektedir. Çoğunlukla da tekstil sektöründe kendine yer bulabilmektedir.


Su Yalıtımının Önemi

Yukarıda bir kısmından bahsetmiş olduğumuz su yalıtım malzemeleri listesinin temel özellikleri barınmaktadır. Hepsinin en temelde iki özelliği vardır. Bunlardan biri kaliteli bir uygulama yapmış olmanızı sağlamak; ikincisi ise uzun ömürlü olmasına sebep olmaktır. Su yalıtımını yapmadığınız takdirde de hangi mevsim olursa olsun, zaman içerisinde ister istemez sıvı akışı yüzünden çeşitli hasarlara maruz kalınacaktır. Bu da hem keseyi hem vücudu zorlayacaktır. Sırf buna maruz kalmamak adına bile su yalıtımını yapmak akıllıca olacaktır.


En İyi Boya Badana Ustası Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Boya Badana Ustası profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Su Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? için en iyi profesyonel listesi
5.0 20 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.

İlgili Sorular
Sirkeyle Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Sirkeyle Koltuk, Halı Temizliği Koltuk Yastık Modelleri ve Birbirinden Güzel Örnekler Cam Temizliği Püf Noktaları - Cam Temizliği Nasıl Yapılır? Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? İşinizi Kolaylaştıracak Öneriler Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Pratik Ev Temizliği İçin Teknikler Salon Dekorasyon Fikirleri, Birbirinden Güzel Salon Tasarımları Eskitme Boya Nasıl Yapılır? Ahşap Boyama ve Eskitme Tekniği Pratik Ev Dekorasyonu Fikirleri ve Muhteşem Dekoratif Ürün Örnekleri Yalıtım Nedir? Yalıtım Çeşitleri Nelerdir? Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır ve Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Isı Yalıtım Levhası Nedir? Nasıl Yapıştırılır? Isı Yalıtımı Malzemeleri Nelerdir? Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır? Villa Dekorasyon Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Küçük Salon Dekorasyon Örnekleri Nelerdir? Dekorasyon Fikirleri Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Salon Dekorasyonu Önerileri Küçük Balkon Dekorasyon Örnekleri Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Antre Tasarımları Fikirleri Birbirinden Güzel Bahçe Dekorasyon Fikirleri ve Örnekleri Ahşap Ev Dekorasyonu Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Küçük Ofis Tasarımları, Küçük Ofisler Nasıl Dekore Edilmeli? Dubleks Ev Dekorasyonu Modelleri Dikdörtgen Salon Dekorasyon Örnekleri İçin Harika Fikirler Küçük Oda Dekorasyonu Modellerinde Muhteşem Fikirler Modern Ofis Tasarımları ve Dekorasyon Fikirleri, Örnekleri Bahçe Düzenleme Teknikleri, Fikirleri ve Püf Noktaları İşyeri Dekorasyon Fikirleri, Örnekleri ve Modelleri Salon Duvar Kağıtları, Taş Desenli Duvar Kağıtları Örnekleri Küçük Ev Dekorasyon Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirler Ev İçi Dekorasyon Örnekleri İçin Birbirinden Güzel Fikirler En Güzel Ev Dekorasyonları - Dekorasyon Fikirleri Ev İçi Aydınlatma Ürünleri Nelerdir? İlginç Ev Dekorasyonları Örnekleri ve Birbirinden Güzel Fikirler Birbirinden Güzel, Klasik İtalyan Mutfak Modelleri Yeni Mutfak Modelleri ve Renkleri Seçiminde Harika Fikirler En Güzel Mutfak Modelleri ve Mutfak Dekorasyon Fikirleri En Güzel Dış Cephe Mantolama Modelleri Dekoratif Boya Nedir? Dekoratif Boyama Nasıl Yapılır? Dış Cephe Boya Modelleri Nelerdir? Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Modern Dekorasyon Fikirleri Birbirinden Güzel Ev Dekorasyon Modelleri, Fikirleri ve Örnekleri İç Dekorasyon Örnekleri, Modelleri ve Fikirleri Gelin Evi Dekorasyonları: Mutfak, Oturma Odası, Salon Mantolama Çeşitleri Nedir? Mantolama Nasıl Yapılır?
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?